Briose cu Afine si Branza Dulce

Briose cu afine si branza dulce

In weekend-ul care a trecut am avut la desert aceste briose cu afine proaspete, branza dulce, iaurt cu afine si menta. Este un desert racoritor, dulce-acrisor si foarte usor de preparat – o reteta numai buna pentru o zi plina, cand nu ai timp sa pregatesti un desert elaborat si totusi ai nevoie de ceva gustos, preparat in casa.

Inca mai puteti gasi afine proaspete in piete sau in supermarketuri. Daca totusi nu gasiti, le puteti inlocui cu afine congelate sau chiar cu dulceata de afine.

Briose cu afine si frunze de menta

Briose cu branza dulce si afine

Briose cu afine si iaurt

Briose cu iaurt de afine si branza dulce

Mai jos gasiti reteta pentru 16 briose pe care le puteti prepara in doar 40 de minute:

5.0 from 2 reviews
Briose cu Afine si Branza Dulce
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Briose cu afine, iaurt cu afine de la Muller si branza dulce.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 16
Ingrediente
Ingrediente Aluat:
  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 150 g iaurt Muller
  • 1 ceasca apa minerala
  • ½ pachet de unt topit
  • 1 plic praf de copt
  • 2 cani de faina
Ingrediente Umplutura:
  • 150 g branza dulce de vaci
  • 3 linguri de zahar
  • 150 g smantana Muller
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente Topping:
  • 150 g iaurt cu afine Muller
  • 50 de afine proaspete
  • cateva frunze de menta
Instructiuni
Preparare Aluat:
  1. Se bat ouale impreuna cu zaharul intr-un bol, cateva minute.
  2. Se adauga iaurtul, apoi o ceasca de apa minerala, care va da brioselor o consistenta pufoasa.
  3. Separat se topeste untul si se adauga in compozitie dupa ce s-a racit.
  4. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul format.
  5. Se amesteca bine pentru a forma un aluat cremos si omogen.
Preparare Umplutura:
  1. Intr-un vas, se amesteca oul batut cu smantana.
  2. Se adauga branza de vaci, zaharul si vanilia, apoi se amesteca totul.
  3. In tava de briose se aseaza foitele de copt, in care se pune o lingura de aluat, o lingurita de umplutura si iar o lingura de aluat.
  4. Tava se baga in cuptorul incins, aproximativ 20 de minute.
Preparare Topping:
  1. Dupa ce briosele s-au copt si s-au racit, se orneaza cu o lingurita de iaurt Muller cu afine, cateva afine proaspete si o frunza de menta.



Nu uitati si de reteta de briose cu afine si frisca, publicata in septembrie.

Pofta buna!

Comments

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: