Briose cu Afine si Frisca

Briose cu afine si frisca

Este timpul pentru desertul de astazi! Ce avem in meniu? Briose cu afine si frisca! Afine in compozitie, afine (si sirop de afine!) in topping, ba chiar m-am straduit sa asortez si foitele de copt la aceeasi culoare :)

V-am spus deja cat de mult imi plac fructele in deserturi si probabil ati constatat deja ca prefer sa folosesc fructe proaspete in detrimentul zaharului in retetele pe care le prepar. Cu toate astea, nu m-am decis inca daca briosele cu mere imi plac mai mult decat cele cu afine sau altfel de fructe, asa ca dati-mi voie sa le incerc pe rand! ;)

Sunt la a doua incercare cu reteta aceasta si pentru ca acum mi-au placut mult mai mult (inclusiv fotografiile), am hotarat sa vi le arat si voua. Iata-le:

Briose in mov cu afine si frisca

Briose cu afine asortate in mov

Briose cu fructe de padure si frisca

Briose cu topping de frisca si afine

Daca erati in cautare de idei pentru desertul din weekend-ul care vine, sper ca propunerea mea de astazi sa fi venit la fix, asa ca atasez mai jos si reteta:

Briose cu Afine si Frisca
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Idee de desert pentru weekend-ul care vine: briose asortate in mov, cu afine si frisca.
Numar Portii: 24
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:
  • 4 oua
  • o cana lapte
  • o cana ulei de floarea soarelui
  • o cana zahar
  • 4 cani faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie, dupa gust
  • 300 g afine de padure
Ingrediente pentru topping:
  • 400-500 ml smantana grasa
  • 3 linguri de zahar pudra
  • un pumn de afine pentru decorat
Instructiuni
  1. Pentru ca prepararea brioselor sa fie cat mai facila si pentru optimizarea timpului petrecut in bucatarie, este important ca toate ingredientele si ustensilele necesare sa fie pregatite dinainte.
  2. De asemenea, ingredientele folosite in compozitie trebuie sa fie la temperatura camerei.
  3. Se pun ouale intr-un vas mare si se bat timp de cateva minute.
  4. Se adauga laptele si zaharul si se amesteca 10 minute.
  5. Se adauga apoi uleiul si esenta de vanilie.
  6. Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt.
  7. Compozitia astfel obtinuta se amesteca bine pentru a omogeniza faina cu restul ingredientelor.
  8. Se adauga in compozitie afinele si se amesteca cu o spatula (eu prefer sa folosesc afine de padure, mici si gustoase).
  9. Compozitia se pune in tava in care am adaugat in prealabil foitele de copt si se lasa la copt in cuptorul incins timp de 20 de minute.
  10. La sfarsitul celor 20 de minute briosele se scot si se lasa la racit 30–40 minute.
  11. Intre timp se prepara frisca: se foloseste smantana grasa de gatit, in care se adauga 3 linguri de zahar pudra, amestecand timp de 5 minute. Frisca se lasa in frigider 30 minute pana se intareste.
  12. Urmeaza adaugarea toppingului folosind o punga de ornat in care se adauga frisca. Se imbraca toate briosele in frisca, iar in varful fiecareia se adauga cate o afina (puteti folosi orice alt fruct care vi se pare mai potrivit).
  13. Briosele imbacate cu frisca pot fi stropite cu sirop din fructe inchise la culoare: afine, capsuni, zmeura, cirese, visine etc.



Sa aveti un weekend dulce! Pe curand!

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: