Dupa atatea briose dulci pregatite in ultima vreme, am hotarat ca astazi sa incerc o noua reteta de briose sarate. De fapt, ca sa fiu sincera, ideea mi-a venit in timp ce ma plimbam prin raionul de fructe al unui hypermarket din cartier – aveau avocado, si cum eu prefer sa folosesc acest fruct in preparate sarate (in amestec cu putin usturoi, eventual) m-am hotarat pe loc: briose aperitiv cu avocado!
Din hypermarket pana la fotografiile de mai jos nu au trecut mai mult de doua ore:
Ca de obicei, am pregatit pentru voi si reteta:
Briose Aperitiv cu Avocado
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
Briose aperitiv (sarate) cu crema de avocado si usturoi.
Tipul Retetei: Aperitiv
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente Aluat:
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 150 g crema de branza cu verdeata de la Delaco
- 3 linguri de ulei de masline
- 200 g faina
- 1 pliculet praf de copt
- un praf de sare
Ingrediente Crema:
- 2 bucati avocado
- 1 borcan mic de smantana 140 g
- zeama de la o jumatate de lime
- 4 catei de usturoi
- o jumatate de lingurita sare
Instructiuni
Preparare Aluat:
- Primul pas este pregatirea ingredientelor si a formelor de copt.
- Intr-un vas se pun ouale si se bat cu mixerul sau telul.
- Se adauga cei 200 ml de lapte si crema de branza cu verdeata, apoi uleiul si un praf de sare.
- Separat, se cerne faina impreuna cu praful de copt si se omogenizeaza cu ingredientele lichide.
- Compozitia se pune in forme si se baga in cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
- Dupa ce briosele s-au rumenit se scot din tava si se lasa la racit.
Preparare Crema:
- Pentru prepararea cremei sunt necesare 2 bucati avocado coapte si moi.
- Avocado se curata si se pun in blender alaturi de 4 catei de usturoi.
- Pasta groasa obtinuta din avocado se pune intr-un bol, se adauga smantana, zeama de la o jumatate de lime si se asezoneaza cu sare, dupa gust (eu am folosit aproximativ o jumatate de lingurita).
- Se amesteca totul bine cu un tel si se baga in frigider timp de 30 de minute.
- Briosele se orneaza cu crema si tortilla chips (eu am folosit chipsuri bio, fara arome adaugate) sau felii de lime. Acestea pot fi servite alaturi de un pahar de tequila, ca aperitiv la masa de pranz sau la cina.
Un mic sfat: intrucat aluatul contine o cantitate mica de ulei, este recomandat sa coaceti briosele in forme de silicon, asa incat acestea sa nu se lipeasca, iar la final sa aiba o consistenta pufoasa.
Pofta buna!
Dorinela says
Am incercat reteta aseara si au fost cele mai bune briose pe care le-am facut si le-am mancat vreodata ! Cu siguranta o sa va urmaresc site-ul de acum si o sa incerc cat mai multe retete. As fi vrut sa pun si o poza cu briosele care mi-au iesit, dar nu vad nicio asemenea optiune.
Marilena says
Multumesc pentru feedback si ma bucur ca reteta a fost pe placul tau.
Intr-adevar, pe site nu poti adauga poze, insa o poti face pe pagina mea de facebook ( https://www.facebook.com/BrioseDeAcasa ) adaugand comentarii cu poze la postarile corespunzatoare.
Multumesc pentru vizita si te invit sa incerci si alte retete. Spor la gatit!