Briose Aperitiv cu Ciuperci si Smantana

Briose aperitiv cu ciuperci si smantana

Dupa ce, saptamana trecuta, am terminat si ultimele preparate din multimea pregatita de Pasti, in weekend am gatit din nou briose: briose aperitiv de data aceasta, pentru ca aveam pofta de o reteta rapida, gustoasa, sanatoasa, din putine ingrediente.

Briosele aperitiv cu ciuperci, smantana si marar proaspat (sunt delicioase si au gust de primavara!) pot fi servite la inceputul unei mese principale atunci cand asteptati musafiri, sau le puteti lua cu voi la picnic. De asemenea, le puteti folosi pentru a-i convinge pe copii sa consume mai multe legume, intr-o prezentare frumoasa: le puteti adauga in pachetelul pentru pranzul de la scoala sau gradinita, iar daca ii veti implica pe cei mici si in pregatirea brioselor, ei vor fi mult mai interesati sa le consume :)

Briose aperitiv cu ciuperci, smantana si marar

 

Briose aperitiv de primavara, cu ciuperci si smantana

Va invit sa incercati reteta mea si apoi sa-mi spuneti parerile voastre, mai jos, in comentarii.

5.0 from 3 reviews
Briose Aperitiv cu Ciuperci si Smantana
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta simpla de briose aperitiv de primavara, cu ciuperci, smantana si marar proaspat.
Tipul Retetei: Aperitiv
Numar Portii: 10
Ingrediente
  • 2 oua
  • 200 g smantana cu 15% grasime
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita sare
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 legatura marar
  • ½ lingurita piper
  • 200 g ciuperci proaspete
Instructiuni
  1. Pentru inceput se spala ciupercile, se taie in bucatele mici si se calesc in tigaie. Apoi se lasa la racit cateva minute, timp in care se poate pregati aluatul.
  2. Intr-un bol inalt se pun ouale si se bat cu telul.
  3. Peste oua se toarna smantana si se amesteca.
  4. Se adauga uleiul, sarea si piperul.
  5. Faina si praful de copt se cern impreuna, apoi se adauga in aluat.
  6. Toate ingredientele se amesteca bine.
  7. Mararul se spala si se toaca marunt, apoi se adauga in aluat impreuna cu ciupercile calite si racite.
  8. Aluatul se omogenizeaza bine, apoi se toarna in formele de briose din silicon.
  9. Formele umplute se introduc in cuptorul preincins.
  10. Briosele se coc la o temperatura medie, aproximativ 20 de minute pana se rumenesc, apoi se scot si se lasa la racit inainte de a fi servite.

________

Daca doriti sa aveti propriul vostru caiet de retete, in care sa notati cu manutele voastre retetele preferate, va recomand acest caiet personalizat, pe care l-am creat cu aceeasi atentie pentru detalii pe care o am atunci cand gatesc.

Making My Own Cookbook include o pagina dedicata unde va puteti scrie numele, un tabel de conversie a unitatilor de masura folosite in bucatarie, un index al retetelor si nu mai putin de 148 de pagini in care puteti scrie propriile voastre retete, sau retete mostenite din familie, ori retete inspirate din diverse alte resurse (sau, de ce nu, va puteti nota chiar si retetele mele de briose :D ).

Fiecare dintre cele 148 de pagini pentru retete include urmatoarele sectiuni: numele retetei, data la care a fost scrisa, ziua saptamanii recomandata pentru reteta respectiva (pentru aceia dintre voi care urmeaza diete cu regim saptamanal), timp de pregatire, timp de gatire, numar de portii, grad de dificultate, lista de ingrediente, instructiuni, precum si o sectiune pentru observatii si mentiuni speciale.

Making My Own Cookbook vine cu un design original, coperti lucioase (disponibile atat in variata cu coperta cartonata, cat si in varianta cu coperta clasica) si pagini de culoare crem (o nuanta eleganta si calda, care se potriveste perfect cu coperta).

Puteti comanda chiar acum caietul de retete Making My Own Cookbook, cu livrare la voi acasa, facand click pe bannerul de mai jos:

Making My Own Cookbook - caiet de retete

________

Daca va plac ciupercile, va invit sa incercati si reteta de briose aperitiv cu ciuperci si fasole.

Spor la gatit si pofta buna!

***

Fotografiile de pe acest site sunt realizate de Adrian Banu.

Comments

    • says

      Multumesc, Mihaela. Sa stii ca m-am gandit la tine atunci cand am facut reteta asta, pentru ca stiam ca iti plac mai mult briosele aperitiv :)

Speak Your Mind

Acorda o Nota: