Dupa ce, saptamana trecuta, am terminat si ultimele preparate din multimea pregatita de Pasti, in weekend am gatit din nou briose: briose aperitiv de data aceasta, pentru ca aveam pofta de o reteta rapida, gustoasa, sanatoasa, din putine ingrediente.
Briosele aperitiv cu ciuperci, smantana si marar proaspat (sunt delicioase si au gust de primavara!) pot fi servite la inceputul unei mese principale atunci cand asteptati musafiri, sau le puteti lua cu voi la picnic. De asemenea, le puteti folosi pentru a-i convinge pe copii sa consume mai multe legume, intr-o prezentare frumoasa: le puteti adauga in pachetelul pentru pranzul de la scoala sau gradinita, iar daca ii veti implica pe cei mici si in pregatirea brioselor, ei vor fi mult mai interesati sa le consume
Va invit sa incercati reteta mea si apoi sa-mi spuneti parerile voastre, mai jos, in comentarii.
- 2 oua
- 200 g smantana cu 15% grasime
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita sare
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 legatura marar
- ½ lingurita piper
- 200 g ciuperci proaspete
- Pentru inceput se spala ciupercile, se taie in bucatele mici si se calesc in tigaie. Apoi se lasa la racit cateva minute, timp in care se poate pregati aluatul.
- Intr-un bol inalt se pun ouale si se bat cu telul.
- Peste oua se toarna smantana si se amesteca.
- Se adauga uleiul, sarea si piperul.
- Faina si praful de copt se cern impreuna, apoi se adauga in aluat.
- Toate ingredientele se amesteca bine.
- Mararul se spala si se toaca marunt, apoi se adauga in aluat impreuna cu ciupercile calite si racite.
- Aluatul se omogenizeaza bine, apoi se toarna in formele de briose din silicon.
- Formele umplute se introduc in cuptorul preincins.
- Briosele se coc la o temperatura medie, aproximativ 20 de minute pana se rumenesc, apoi se scot si se lasa la racit inainte de a fi servite.
Daca va plac ciupercile, va invit sa incercati si reteta de briose aperitiv cu ciuperci si fasole.
Spor la gatit si pofta buna!
***
Fotografiile de pe acest site sunt realizate de Adrian Banu.
Asta e fantastica! Am sa o fac chiar azi!
Multumesc, Mihaela. Sa stii ca m-am gandit la tine atunci cand am facut reteta asta, pentru ca stiam ca iti plac mai mult briosele aperitiv
Foarte bune au iesit !
Foarte bune!!☆☆☆☆☆