Printre felurile pe care le-am gatit in acest week-end s-au numarat si cateva briose aperitiv, pe care le-am servit la pranzul de astazi. Nu am mai gatit de mult briose aperitiv (deserturile au fost la putere in ultima vreme aici, pe blog ), asa ca era momentul pentru o mica schimbare. Sunt atatea ingrediente sau combinatii de ingrediente pe care nu le-am testat inca (de aceea pastrez mereu o lista cu idei de retete noi, din care ma inspir din cand in cand), iar zilele acestea mi-am propus sa fac tocmai asta: sa incerc din nou ceva inedit.
In aceasta duminica am pregatit un meniu mai special cu cateva feluri de mancare noi, iar briosele cu pasta de masline, servite la aperitiv, au dat un start perfect pranzului.
Briosele pot fi pregatite cu cateva ore inainte de a fi servite. Iar pentru a obtine un topping tare si cu un gust intens, este necesar ca acestea sa stea la rece cel putin doua ore.
Reteta o gasiti aici:
- 2 oua
- 150 g iaurt gras de vaca, bivolita si oaie (eu am folosit iaurt Cedra)
- 100 ml ulei de masline
- ½ lingurita sare
- 200 g faina
- 1 plic praf de copt
- 140 g crema de branza
- 2 linguri pasta de masline
- 6 masline intregi pentru ornat
- cateva frunze de busuioc pentru ornat
- Intr-un bol se pun ouale si se mixeaza. Se adauga iaurtul si uleiul de masline, continuand mixarea.
- Se adauga apoi o jumatate de lingurita de sare.
- Faina si praful de copt se cern in aluat.
- Toate ingredientele se omogenizeaza, obtinand un aluat cremos.
- In tava de briose se aseaza foite de copt (la aceasta reteta se pot folosi la fel de bine si forme din silicon, in locul foitelor de copt). Aluatul se toarna in foite si se baga in cuptorul preincins.
- Briosele se coc la o temperatura medie, timp de 20 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
- Se amesteca pasta de masline si crema de branza, folosind o lingura sau o spatula.
- Toppingul se monteaza peste briose cu ajutorul unui pos, apoi se orneaza cu masline intregi si frunze de busuioc.
Mai multe retete de briose aperitiv gasiti aici.
Pana data viitoare, va urez spor la gatit si pofta buna!
[…] anterioara de briose aperitiv o gasiti aici, iar daca va plac briosele cu branzeturi alese, incercati si reteta de briose aperitiv cu unt si […]