Briose Aperitiv cu Ou si Ardei Iute

Briose aperitiv cu ou si ardei iute

A trecut ceva vreme de cand nu am mai gatit briose aperitiv, dar astazi la pranz m-am gandit sa gatesc exact asta: briose cu ou si ardei iute, pentru aperitiv. Briosele au iesit gustoase, pufoase si in acelasi timp consistente; daca vreti sa serviti si voi asa ceva inaintea unui fel principal, va recomand sa le pregatiti cu cateva ore mai devreme, pentru ca vor trebui pastrate la rece inainte de a fi servite.

Mai trebuie sa stiti ca, desi eu am folosit in aluat un ardei rosu doar putin iute, intensitatea gustului pe care il doriti pentru briosele voastre ramane doar la aprecierea voastra.

Pentru ca zilele trecute mi-am cumparat o tava noua din silicon pentru briose, am ales sa o folosesc astazi, fara a adauga foite de copt. Retineti, totusi, ca puteti folosi orice fel de forme sau foite, pentru ca reteta contine o cantitate suficienta de unt, in asa fel incat briosele nu se vor lipi.

Briose cu ou, ardei si boia iute

 

Briose cu ou, chefir si ardei iute

Reteta este destul de simpla. Iata si modul de preparare:

Briose Aperitiv cu Ou si Ardei Iute
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de briose aperitiv cu ou, chefir, ardei si boia iute.
Tipul Retetei: Aperitiv
Numar Portii: 6
Ingrediente
ngrediente aluat:
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 150 g chefir
  • ½ lingurita sare
  • albusul de la 2 oua fierte
  • 1 ardei iute
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru ornat:
  • 200 g maioneza
  • galbenusul de la 4 oua fierte
  • un praf de sare
  • un praf de piper
  • 1 lingurita boia iute
  • ardei rosu pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Untul (la temperatura camerei) se pune intr-un bol impreuna cu oul si se mixeaza incet.
  2. Se adauga chefirul si sarea.
  3. Se incorporeaza apoi incet faina si praful de copt, amestecand bine.
  4. Albusul si galbensul de la doua oua fierte se separa, pastrand pentru aluat albusul, care se taie cubulete.
  5. Ardeiul iute se taie si el in bucatele mici, apoi albusurile si ardeiul se adauga in aluat si se amesteca.
  6. Aluatul se toarna in fiecare forma.
  7. Tava se baga in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute, la o temperatura medie.
Preparare amestec pentru ornat:
  1. Galbenusurile de la patru oua fierte se toaca marunt si se mixeaza impreuna cu maioneza, rezultand o pasta groasa.
  2. Pentru ornat se poate folosi ardei rosu gras sau iute, dupa preferinte.
  3. Dupa ce briosele s-au copt si s-au racit, se orneaza cu amestecul de maioneza si galbenusuri, cu bucatele de ardei rosu si un praf de boia iute.

 



Va urez spor la gatit si pofta buna!

Sa aveti o saptamana usoara!

P.S.: cum spuneam, nu am mai gatit briose aperitiv in ultima vreme, insa cea mai recenta reteta din aceasta categorie o gasiti aici: briose aperitiv cu ciuperci si fasole.

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: