Briose Aperitiv cu Seminte

Briose aperitiv cu seminte

Atunci cand sunt in criza de timp – sau pana de idei – cu pregatirea unui pranz rapid sau a cinei, apelez la cele mai simple solutii pe care le am la indemana, si astfel salvez situatia pe ultima suta de metri. A fost cazul si zilele trecute cand, pentru cina, am pregatit foarte repede o serie de briose aperitiv cu seminte crocante, pe care le-am servit cu branza Camembert.

Briose aperitiv cu ulei de masline si seminte crocante

 

Briose aperitiv cu mac, seminte de dovleac si floarea soarelui

Briosele acestea sunt usor de preparat, contin ingrediente simple dar gustoase si sunt suficient de consistente pentru a va potoli foamea atunci cand sunteti “pe fuga”. Asa ca, daca ramaneti si voi fara inspiratie sau nu aveti timp sa pregatiti o masa sofisticata, urmati reteta de mai jos si adaugati langa briose o bucata de branza si un pahar de vin rosu – nu puteti da gres!

5.0 from 2 reviews
Briose Aperitiv cu Seminte
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de briose aperitiv cu ulei de masline, mac si seminte crocante de dovleac si floarea soarelui.
Tipul Retetei: Aperitiv
Numar Portii: 12
Ingrediente
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 g faina alba
  • 150 g faina neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri seminte de mac
  • 2 linguri seminte de dovlec
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui
Instructiuni
  1. Pentru inceput se amesteca ouale, laptele si uleiul de masline intr-un vas.
  2. Separat, se cerne faina alba impreuna cu cea neagra si praful de copt.
  3. Ingredientele uscate se amesteca apoi cu cele lichide, omogenizand bine amestecul.
  4. Se adauga un praf de sare si semintele de mac, dovleac si floarea soarelui.
  5. Aluatul format se toarna in forme de briose din silicon, pentru a obtine bucati individuale bine crescute si pufoase.
  6. Formele se baga in cuptorul incins, pentru aproximativ 25 de minute.
  7. Briosele scoase din cuptor pot fi servite calde, cu unt sau cu branza Camembert.

 



Spor la gatit si pofta buna!

P.S.: daca mai gasiti spanac in piete sau supermarketuri, nu uitati sa incercati si reteta de briose aperitiv cu spanac si ou.

Comments

  1. says

    Imi plac briosele, astea sunt foarte chic. Au stil, prestanta. Sora-mea e specialista in briose, mie, in schimb, mi-e teama sa incerc. Ea face brioșe dulci, cu ciocolată. Nu -s adeptă a dulciurilor, așa că-mi fac cu ochiul aceste brioșe aperitiv. Foarte bine! Nota 10!

    • says

      Multumesc mult pentru cuvintele frumoase! :) Sa stii ca nu ai deloc de ce sa te temi ca sa incerci sa gatesti briose! Poti incepe cu o reteta mai simpla – gasesti destule aici, pe blog – si, in plus, ai avantajul ca ii poti cere ajutorul surorii tale, care inteleg ca se pricepe foarte bine.
      Astept sa revii cu detalii atunci cand te vei hotari sa incepi ;) Succes!

      O zi frumoasa!

  2. Loredana says

    Buna
    Pentru ca mi se par f interesante, am facut si eu, am respectat reteta exact dar nu au crescut si sunt tari ca piatra…defapt sunt ca niste biscuiti…mancabile dar nu pufoase si nu ca in pozele tale.

    • says

      Buna Loredana,

      Ma bucur ca briosele mele ti se par interesante. Referitor la cele pe care le-ai pregatit tu, imi vine foarte greu sa cred ca, respectand intocmai reteta si indicatiile, ti-au iesit tari ca piatra, cum spui tu. Daca, de fapt, au consistenta unor biscuiti, asa cum spui in continuare, asta e cu totul altceva, insa chiar si asa sunt departe de ceea ce ar fi trebuit sa obtii daca ai fi urmat reteta intocmai.

      Sfaturile pe care ti le pot da referitor la prepararea brioselor / cupcakes-urilor in general, sunt destul de usor de urmat si le-am mai scris aici, pe blog, si cu alte ocazii: incearca sa folosesti numai ingrediente de calitate (cu cat acestea sunt de o calitate mai slaba sau mai aproape de termenul lor de expirare, cu atat rezultatele vor fi mai departe de cele urmarite), foloseste exact cantitatile specificate de mine pentru a obtine numarul de portii mentionat in reteta (evident, daca numarul de portii pe care il doresti este diferit, atunci cantitatea de ingrediente va trebui ajustata corespunzator), urmeaza etapele de preparare in ordinea specificata in reteta si nu uita sa preincalzesti cuptorul.
      La cele de mai sus, se pot adauga si alti factori care pot influenta decisiv rezultatul final, iar dintre acestia pot enumera: calitatea formelor sau/si a tavii de copt, calitatea foitelor de copt (daca este cazul), cuptorul pe care il folosesti si, nu in ultimul rand, indemanarea in bucatarie. Despre ultima nu trebuie sa-ti faci prea multe griji insa, pentru ca nu este nevoie de foarte multa experienta pentru a prepara briose, ci doar de putina indemanare, pe care o poti dobandi doar exersand putin.
      Te invit, asadar, sa incerci si alte retete, respectand indicatiile mentionate acolo, precum si sfaturile mele de mai sus.

      Sper ca ideile mele ti-au fost utile si te mai astept :)

    • says

      Draga Alina,

      Cantitatea de sare pe care o adaugi intr-o reteta, in general, este in functie de gust.

      In cazul de fata (avand in vedere ca am folosit seminte de mac, dovleac si floarea soarelui care contin ulei), o lingurita de sare este cantitatea corecta pentru un gust echilibrat al produsului final. Asadar, briosele nu vor iesi deloc prea sarate.

      Spor la gatit si te mai astept!

Speak Your Mind

Acorda o Nota: