Briose Aperitiv cu Spanac si Ou

Briose aperitiv cu spanac si ou

Pentru mine, spanacul nu este o leguma pe care o consum foarte des, insa cunosc cateva retete care se bazeaza pe acest ingredient – foarte sanatos, de altfel – si care imi plac foarte mult, iar una dintre acestea este cea pe care v-o propun astazi: reteta de briose cu spanac, ou si branza feta poate fi savurata fie la micul dejun, fie ca aperitiv la masa de pranz.

Eu am cumparat spanac din piata de legume si zarzavaturi si am ales pentru reteta mea doar frunzele mici si fragede, intrucat acestea nu necesita nicio preparare inainte de a fi incorporate in aluatul de briose. Puteti folosi insa si frunze de baby spanac, pe care le gasiti la supermarket, gata ambalate in pungi.

Briosa cu spanac, ou si branza feta

 

Briose aperitiv cu spanac si oua ochiuri

 

Briose aperitiv cu spanac proaspat

Daca imaginile de mai sus v-au starnit putin curiozitatea, va invit sa notati reteta si sa o incercati si voi:

Briose Aperitiv cu Spanac si Ou
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta simpla si rapida de briose aperitiv cu spanac proaspat, branza feta si ou.
Tipul Retetei: Aperitiv
Numar Portii: 6
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 1 ou
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 100 g branza feta
  • 10-15 frunze mici de spanac
  • 1 lingurita sare
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru ornat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • un praf de piper
  • cateva frunze mici de spanac pentru decor
Instructiuni
  1. Inainte de a incepe prepararea compozitiei, trebuie pregatit spanacul: daca acesta a fost cumparat de la piata, neambalat, atunci trebuie curatat de codite, spalat si lasat la scurs timp de cateva minute; cel cumparat de la supermarket, in ambalaj, a fost deja spalat si uscat.
  2. Spanacul se taie in bucati nu foarte mici, in asa fel incat sa nu se topeasca complet in compozitie.
  3. Intr-un bol se bate oul si se amesteca cu laptele si uleiul.
  4. Se adauga o lingurita de sare, apoi se incorporeaza faina si praful de copt.
  5. Compozitia obtinuta se omogenizeaza bine.
  6. In aluatul format se rad 100 g de branza feta si se adauga spanacul pregatit mai devreme.
  7. Toate ingredientele se amesteca cu o spatula si se adauga in forme de briose din silicon.
  8. In cuptorul preincalzit se baga formele de briose cu aluat pentru aproximativ 25 de minute.
  9. Briosele rumenite se scot si se lasa la racit.
  10. Intre timp se pregatesc ouale-ochiuri.
  11. Briosele se pun pe un pat de spanac, iar deasupra lor se aseaza cate un ou, presarand apoi sare si piper, dupa gust.

 



Precedenta reteta din categoria aperitive o gasiti aici: briose aperitiv cu bere si carnaciori picanti.

Spor la gatit si pofta buna!

Comments

  1. says

    Interesanta reteta si cred ca si gustoasa.Eu am doar spanac congelat asa ca va trebui sa dau o raita printr-un supermarket sa cumpar din acela proaspat pentru ca vreau sa incerc aceasta reteta.

    Multumesc pentru idee!

  2. Stefania says

    Am incercat aceasta reteta de doua ori. Foarte gustoase, dar am intampinat de fiecare data o mica problema, briosele s-au lipit foarte tare de hartie incat abia le-am mai putut dezlipi… :(
    Imi poti spune, te rog, care crezi ca este motivul? reteta am respectat-o decat ca in loc de spanacul proaspat am folosit spanacul congelat (fiert dupa decongelare)

    • says

      Draga Stefania,

      Am specificat in pasul 7 al retetei mele ca aluatul se pune in forme din silicon. Eu nu am folosit foite de copt la aceasta reteta.
      Cantitatea de ulei din reteta este mica si de aceea, atunci cand incerci sa coci briosele in altceva decat in forme din silicon, ele se vor lipi – iar acesta este un amanunt pe care l-am amintit de multe ori aici, pe site.
      Daca vei respecta si acest mic amanunt, cu siguranta briosele nu se vor mai lipi data viitoare.
      Mult succes!

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: