Briose cu Cacao, Alune si Fructe de Padure

Briose cu cacao, alune si fructe de padure

Ciocolata, alune si fructe de padure… suna bine, nu-i asa? Reteta pe care o voi detalia in continuare combina trei gusturi diferite – dulce, amarui si acrisor – si este un fel de rasfat culinar maxim! De data aceasta am ales trei feluri de fructe de padure: zmeura – preferata mea, de care nu ma pot satura niciodata -, afinele – usor amarui si pline de vitamine – si murele usor acrisoare, dar care completeaza perfect gustul dulce al ciocolatei.

Pentru prepararea acestei retete de briose cu cacao, alune si fructe de padure puteti folosi cu incredere orice alte fructe de padure, daca nu le aveti pe cele alese de mine. Important este ca acestea sa fie proaspete si bine coapte deoarece se folosesc ca atare, fara preparare termica.

Briosa cu ciocolata, zmeura, afine si mure

 

Briosa cu cacao, zmeura, afine si mure

 

Briosa cu ciocolata si fructe de padure, in trei straturi

 

Briose cu ciocolata, alune si fructe de padure

Sper sa va placa ideea mea (la fel cum sper sa va placa si fotografiile de astazi :P ) si va invit sa incercati si voi reteta:

Briose cu Cacao, Alune si Fructe de Padure
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Mega-rasfat cu ciocolata: reteta de briose cu cacao, ciocolata, alune si fructe de padure.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 150 g unt
  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 g cacao
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente crema:
  • 150 g ciocolata
  • 1 lingura smantana
  • 50 g alune pisate
  • fructe de padure: zmeura, afine, mure
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Se amesteca zaharul, cacaua si laptele intr-un vas apoi se pun pe aragaz la foc mediu, amestecand in continuu.
  2. Amestecul se lasa la fiert timp de 5 minute, timp in care se continua mixarea ingredientelor cu o lingura, astfel incat acestea sa nu se lipeasca.
  3. Se adauga apoi untul taiat cubulete si se lasa la fiert inca 10 minute. Se amesteca in continuu in acest interval de timp, apoi vasul se ia de pe foc si se lasa la racit.
  4. Se separa albusurile de galbenusuri si se pun in vase diferite.
  5. Galbenusurile se amesteca incet cu lingura, iar albusurile se mixeaza pana devin spuma.
  6. Se toarna incet compozitia calduta de cacao si esenta de vanilie peste galbenusuri. In acest amestec se cerne faina si se adauga praful de copt, apoi se mixeaza 2-3 minute.
  7. Se incorporeaza apoi si albusurile batute spuma, dupa care se amesteca totul cu o lingura sau spatula.
  8. Compozitia se pune in forme de silicon si se baga in cuptorul incins, la foc mediu, pentru 20 de minute.
  9. Briosele se scot apoi si se lasa la racit.
Preparare crema:
  1. Ciocolata se topeste prin metoda bain marie.
  2. Se adauga smantana si alunele pisate.
  3. Se amesteca totul si se lasa la racit 10-15 minute.
Montare briose:
  1. Fiecare briosa se taie pe orizontala in 3 parti egale. Deasupra fiecarei parti se adauga cate o lingura de crema de ciocolata si cateva fructe de padure. Procedeul se repeta si pentru celelalte doua parti ale fiecarei briose.
  2. Dupa montare, briosele se lasa la frigider pentru 30 de minute, apoi pot fi servite.

 



Daca ati mai trecut pe aici in ultima vreme, ati observat probabil ca aceasta nu este singura reteta in care am folosit fructe de padure. Pentru aceia dintre voi care vin aici pentru prima data, aceasta este reteta de data trecuta: briose cu mure si lamaie.

Va urez spor la gatit, pofta buna, si astept impresiile voastre!

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: