Bine ati venit! Aceasta este reteta pe care am ales-o pentru prima postare pe blogul meu: briose de cacao cu ciocolata alba si fructe de padure. Am pregatit acest desert intr-o dupa-amiaza de weekend, cu mari emotii la gandul ca voi posta reteta si fotografiile aici, pentru voi. Eu sper sa va placa – atat ideea mea, cat si imaginile – si, pentru ca blogging-ul este ceva nou pentru mine, am sa va rog sa fiti intelegatori daca veti intalni vreo eroare pe parcurs
Iata si celelalte fotografii:
Daca imaginile de mai sus v-au trezit pofta de ceva dulce, gasiti mai jos reteta pe care o puteti incerca si voi:
- 4 oua
- o cana lapte
- o cana ulei de floarea soarelui
- o cana zahar
- 3 cani faina
- 1 pliculet praf de copt
- esenta de portocale, dupa gust
- coaja de la o portocala
- zeama de la o jumatate de portocala
- 4 linguri de cacao.
- 100 g ciocolata alba de menaj
- 3 linguri lapte
- esenta de vanilie, dupa gust
- Intr-un bol mare se pun cele 4 oua si se bat timp de 5 minute.
- Peste acestea se adauga laptele si zaharul si se amesteca timp de 10 minute. Zaharul trebuie sa se topeasca in compozitie.
- Se adauga apoi uleiul, coaja, zeama si esenta de portocale.
- O cana de faina se pune intr-un bol impreuna cu praful de copt si se amesteca, apoi se adauga peste ingredientele lichide. Se amesteca bine si urmeaza apoi celelalte doua cani de faina si cele patru linguri de cacao, amestecand in continuu.
- Faina impreuna cu praful de copt si cacao se cern printr-o sita fina pentru a se amesteca.
- Compozitia se pune in forme de briose sau in tava si se baga in cuptorul incins. Se coc 20 minute la foc mediu.
- Punem pe foc un vas mic in care adaugam 3 linguri de lapte si ciocolata taiata in cubulete. Amestecam in continuu pentru a nu se lipi.
- Se adauga putina esenta de vanilie.
- Dupa ce s-a topit ciocolata, vasul se ia de pe foc si se lasa la racit.
- Briosele se scot din cuptor si se lasa 30 minute pentru a se raci apoi se orneaza cu ciocolata alba topita si zahar pudra. Acestea pot fi servite calde imediat dupa ornarea cu ciocolata, sau reci, dupa ce au fost lasate in frigider cateva ore.
Atat pentru azi! Voi urmari parerile voastre in lista de comentarii de mai jos si va mai astept. Pe data viitoare!
Buna!
Nu ai specificat ce gramaj are cana. 200 sau 250 ml? Compozitia finala ce consistenta are?
Buna!
Cana pe care am folosit-o eu are 350 ml. Detalii poti gasi si aici http://www.briosedeacasa.ro/briose-post-banane/#comment-14646 si aici: http://www.briosedeacasa.ro/briose-sirop-ciocolata-nuca/#comment-15659