Astazi este 1 Mai si nu merg la birou! In schimb, merg la picnic . Pentru asta, m-am trezit ceva mai devreme decat o fac intr-o zi libera obisnuita si am pregatit o reteta noua de briose, mai speciale (speciale pentru ca le-am copt in forme care sa reziste pe timpul transportului pana la locul ales pentru picnic): briose cu capsuni si ananas.
Reteta de astazi este destul de rapida – poate fi gata in numai 40 de minute, daca aveti deja ingredientele si formele de copt – , asa ca haideti sa trecem la treaba! Mai intai, insa, dati-mi voie sa va mai arat doua fotografii cu aceste bunatati:
Asadar, sa mergem in bucatarie!
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 4 oua
- 150 ml lapte
- 200 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 250 g capsuni
- 250 g ananas feliat
- 250 g smantana pentru ornat
- Untul (la temperatura camerei) se pune intr-un bol si se amesteca impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste.
- Se adauga ouale, unul cate unul, apoi esenta de vanilie, continuand mixarea.
- Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se incorporeaza in aluat.
- Se pregatesc formele de copt in care se toarna aluatul, apoi se introduc in cuptorul incins.
- Dupa aproximativ 10 minute, briosele se scot din cuptor pentru a adauga deasupra lor capsunile taiate bucati si feliile de ananas, apoi se reintroduc in cuptor pentru inca 10 minute.
- Dupa un total de 20 de minute de coacere, briosele se scot si se lasa la racit. Se servesc cu o lingura de smantana deasupra.
Va urez mult soare in mini-vacanta de 1 Mai, distractie placuta, iar daca incercati reteta mea vreau sa aud impresiile voastre si, de ce nu, sa vad si fotografii cu briosele voastre! Ah, sa nu uit: mai am aici inca o reteta pentru picnic, pentru aceia dintre voi care inca nu au incercat-o: briose aperitiv cu bere si carnaciori picanti.
Spor la gatit si pofta buna!
[…] Vreti sa incercati si alta reteta de briose pregatite in forme speciale? Va recomand briosele cu capsuni si ananas. […]