Pentru ca a trecut ceva timp de cand am pregatit ultima reteta de briose cu fructe, in acest week-end mi-am luat revansa si am copt cateva briose foarte pufoase cu capsuni proaspete, culese din gradina. Si ce merge mai bine cu capsunile decat frisca?
Urmeaza, asadar, reteta de briose cu capsuni si frisca – delicioase! Dar mai intai, inca doua fotografii facute ieri, in gradina de la tara:
Reteta o gasiti mai jos:
Briose cu Capsuni si Frisca
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
Briose pufoase, cu capsuni proaspat culese din gradina si frisca.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat:
- 4 oua
- 200 g zahar
- 300 g smantana
- 1 pastaie de vanilie
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt
- 100 ml ulei
- 300 g capsuni
Ingrediente frisca:
- 500 ml smantana pentru frisca
- 5 linguri zahar pudra
- 12 capsuni intregi, pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
- Pentru inceput se curata capsunile si se spala bine, apoi se taie in bucati mici.
- Ouale se pun intr-un bol si se amesteca cu zaharul cateva minute.
- Se adauga smantana apoi uleiul, care se toarna incet in compozitie.
- Se taie pastaia de vanilie si se scot semintele care se adauga si ele in compozitie.
- Se incorporeaza faina si praful de copt.
- In compozitia formata se pun capsunile taiate in bucati si se amesteca incet cateva minute.
- Se pregateste tava de briose in care se aseaza foitele de copt. Compozitia se toarna in fiecare foita, iar tava se baga in cuptorul incins. Briosele se coc dupa 25 de minute, atunci cand sunt bine rumenite.
Preparare frisca:
- Smantana si zaharul pudra se pun intr-un bol si se mixeaza cateva minute pana se obtine o frisca tare.
- Briosele se orneaza cu frisca si capsuni intregi.
Spor la gatit si pofta buna! Sa aveti o saptamana usoara!
[…] trecuta am pregatit si o reteta de briose cu capsuni si frisca, pe care de asemenea va invit sa o incercati, daca nu ati facut-o […]