Briose cu Capsuni si Frisca

Briose cu capsuni si frisca

Pentru ca a trecut ceva timp de cand am pregatit ultima reteta de briose cu fructe, in acest week-end mi-am luat revansa si am copt cateva briose foarte pufoase cu capsuni proaspete, culese din gradina. Si ce merge mai bine cu capsunile decat frisca? :D

Urmeaza, asadar, reteta de briose cu capsuni si frisca – delicioase! Dar mai intai, inca doua fotografii facute ieri, in gradina de la tara:

Briosa pufoasa cu frisca si capsuni

Briose cu capsuni proaspete si frisca

Reteta o gasiti mai jos:

Briose cu Capsuni si Frisca
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Briose pufoase, cu capsuni proaspat culese din gradina si frisca.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 300 g smantana
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 300 g capsuni
Ingrediente frisca:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 5 linguri zahar pudra
  • 12 capsuni intregi, pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Pentru inceput se curata capsunile si se spala bine, apoi se taie in bucati mici.
  2. Ouale se pun intr-un bol si se amesteca cu zaharul cateva minute.
  3. Se adauga smantana apoi uleiul, care se toarna incet in compozitie.
  4. Se taie pastaia de vanilie si se scot semintele care se adauga si ele in compozitie.
  5. Se incorporeaza faina si praful de copt.
  6. In compozitia formata se pun capsunile taiate in bucati si se amesteca incet cateva minute.
  7. Se pregateste tava de briose in care se aseaza foitele de copt. Compozitia se toarna in fiecare foita, iar tava se baga in cuptorul incins. Briosele se coc dupa 25 de minute, atunci cand sunt bine rumenite.
Preparare frisca:
  1. Smantana si zaharul pudra se pun intr-un bol si se mixeaza cateva minute pana se obtine o frisca tare.
  2. Briosele se orneaza cu frisca si capsuni intregi.

 



Spor la gatit si pofta buna! Sa aveti o saptamana usoara!

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: