Briose-Cartof cu Inghetata de Vanilie

Briose-cartof cu inghetata de vanilie

Prajitura cartof este una dintre preferatele mele pentru ca imi trezeste multe amintiri frumoase din copilarie, dar astazi m-am gandit sa abordez aceasta reteta intr-o maniera diferita, cu cateva ingrediente noi: printre acestea, coaja de portocala si inghetata de vanilie. Va invit, asadar, sa gatim impreuna briose-cartof cu inghetata de vanilie.

Este o reteta fara coacere, cu un grad scazut de dificultate, insa ceea ce este greu, dupa parerea mea, este sa lasi briosele in frigider cateva ore dupa ce le-ai gatit, pentru a permite aromelor sa se aseze - rabdarea nu este punctul meu forte, in special cand este vorba despre dulciuri, dar asta cred ca o stiti deja :)

Briose-cartof fara coacere

 

Briose-cartof cu coaja de portocala si inghetata

 

Briose-cartof fara coacere cu inghetata

 

Briose-cartof cu nuci, ciocolata, biscuiti, coaja de portocala si inghetata de vanilie

 

Haideti sa gatim!

Briose-Cartof cu Inghetata de Vanilie
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Briose-cartof fara coacere, cu nuci, biscuiti, ciocolata, coaja de portocala si inghetata de vanilie.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 8
Ingrediente
  • 400 g biscuiti
  • 150 g nuci
  • 100 g coaja de portocala confiata
  • 150 ml lapte
  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata neagra
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • inghetata de vanilie
Instructiuni
  1. Pentru inceput, se zdrobesc biscuitii si se pun intr-un vas mare.
  2. Nucile se sparg, se curata si se taie in bucati mici.
  3. Coaja de portocala confiata gata taiata in bucati (o puteti prepara in casa, sau o puteti cumpara din magazine) se adauga peste biscuiti si nuci.
  4. Laptele se pune intr-un vas pe foc. Cand acesta s-a incalzit, se adauga untul taiat cubulete. Se amesteca incontinuu pentru a nu se lipi de vas.
  5. Se adauga zaharul, esenta de rom si cele doua linguri de cacao.
  6. Vasul se lasa pe foc timp de doua minute.
  7. Dupa ce siropul da in fiert se lasa la racit 5-10 minute, apoi se toarna peste amestecul de biscuit, nuci si coaja de portocala.
  8. Compozitia formata se amesteca bine cu o lingura si se pune in forme de briose tapetate cu cacao.
  9. Briosele se baga la frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte.
  10. Dupa ce s-au racit si s-au intarit, se scot din forme si se aseaza pe o farfurie.
Briosele-cartof se orneaza cu o cupa de inghetata peste care se presara cacao si biscuti zdrobiti.



Sper sa va placa mini-prajitura mea cartof si astept impresiile voastre. Pofta buna!

Speak Your Mind

Acorda o Nota: