Prajitura cartof este una dintre preferatele mele pentru ca imi trezeste multe amintiri frumoase din copilarie, dar astazi m-am gandit sa abordez aceasta reteta intr-o maniera diferita, cu cateva ingrediente noi: printre acestea, coaja de portocala si inghetata de vanilie. Va invit, asadar, sa gatim impreuna briose-cartof cu inghetata de vanilie.
Este o reteta fara coacere, cu un grad scazut de dificultate, insa ceea ce este greu, dupa parerea mea, este sa lasi briosele in frigider cateva ore dupa ce le-ai gatit, pentru a permite aromelor sa se aseze - rabdarea nu este punctul meu forte, in special cand este vorba despre dulciuri, dar asta cred ca o stiti deja
Haideti sa gatim!
- 400 g biscuiti
- 150 g nuci
- 100 g coaja de portocala confiata
- 150 ml lapte
- 50 g unt
- 50 g ciocolata neagra
- 2 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita esenta de rom
- inghetata de vanilie
- Pentru inceput, se zdrobesc biscuitii si se pun intr-un vas mare.
- Nucile se sparg, se curata si se taie in bucati mici.
- Coaja de portocala confiata gata taiata in bucati (o puteti prepara in casa, sau o puteti cumpara din magazine) se adauga peste biscuiti si nuci.
- Laptele se pune intr-un vas pe foc. Cand acesta s-a incalzit, se adauga untul taiat cubulete. Se amesteca incontinuu pentru a nu se lipi de vas.
- Se adauga zaharul, esenta de rom si cele doua linguri de cacao.
- Vasul se lasa pe foc timp de doua minute.
- Dupa ce siropul da in fiert se lasa la racit 5-10 minute, apoi se toarna peste amestecul de biscuit, nuci si coaja de portocala.
- Compozitia formata se amesteca bine cu o lingura si se pune in forme de briose tapetate cu cacao.
- Briosele se baga la frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte.
- Dupa ce s-au racit si s-au intarit, se scot din forme si se aseaza pe o farfurie.
Sper sa va placa mini-prajitura mea cartof si astept impresiile voastre. Pofta buna!
Speak Your Mind