Fac eu ce fac si tot la briosele mele cu ciocolata ma intorc Chiar daca de data asta ciocolata este alba, eu nu ma supar si sper ca nici voi! Cineva care le-a gustat deja pe cele de azi mi-a spus chiar ca, pentru nuca de cocos care se gaseste din abundenta in reteta asta, ma iarta ca nu am folosit ciocolata neagra
Urmeaza reteta mea de briose cu ciocolata alba si nuca de cocos: priviti fotografiile (puteti sa le dati share pe Facebook, ca nu ma supar), notati reteta, incercati-o si mai vorbim dupa aia!
Iata si reteta, cum spuneam:
Briose cu Ciocolata Alba si Nuca de Cocos
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
Briose dulci, cu ciocolata alba si nuca de cocos.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 24
Ingrediente
Ingrediente Aluat:
- 4 oua
- ½ cana lapte
- ½ cana apa minerala
- ½ cana ulei de floarea soarelui
- 1 cana zahar
- 3 cani faina
- 3 linguri nuca de cocos rasa
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 pliculet praf de copt
- esenta de vanilie, dupa gust
Ingrediente Crema:
- 250 g mascarpone
- 2 linguri de lapte
- 1 ciocolata alba (90 g)
- 2 linguri zahar pudra
- 3 linguri nuca de cocos rasa
Instructiuni
Preparare Aluat:
- Se amesteca bine cele 4 oua intr-un bol.
- Se adauga laptele, apa minerala si zaharul si se mixeaza timp de 10 minute - se amesteca pana ce zaharul s-a dizolvat complet.
- Se adauga apoi uleiul de floarea soarelui, coaja rasa de lamaie, nuca de cocos rasa si esenta de vanilie.
- Peste ingredientele lichide urmeaza incorporarea fainei si a prafului de copt. Faina se adauga treptat, cate o cana, amestecand in continuu.
- Compozitia se pune in forme de briose sau in tava si se baga in cuptorul incins.
- Briosele se coc aproximativ 20 minute la foc mediu.
Preparare Crema:
- Cele 250 g mascarpone impreuna cu 2 linguri de zahar pudra se mixeaza bine, timp de 3 sau 4 minute, pana se formeaza o crema ferma.
- Separat, se pun intr-un vas pe foc 2 linguri de lapte si ciocolata alba rupta in bucati. Se amesteca cu lingura pana cand ciocolata s-a topit.
- Ciocolata topita se lasa la racit 5 minute, apoi se adauga peste mascarpone.
- In crema obtinuta se adauga 2 linguri de nuca de cocos rasa.
- Crema trebuie tinuta la frigider aproximativ 20-30 minute, pana se intareste.
- Dupa ce briosele si crema s-au racit urmeaza partea cea mai distractiva, ornarea si aranjarea finala: crema se pune peste briose si, pentru o aroma mai puternica, se presara nuca de cocos rasa din belsug.
Dati-mi de veste daca ati incercat reteta si spuneti-mi parerile voastre!
Pofta buna!
Cristina says
Este a doua rețetă pe care o încerc și nu pot spune decât ca sunt divine. Ai putea fi un mașter chef al brioselor.
Marilena says
Multumesc mult, Cristina Mai am multe de invatat dar sper sa fiu deja pe drumul cel bun!
Ma bucur ca ti-a placut rezultatul si astept in continuare impresiile tale. Spor la gatit!
FLORELA52 says
Am incercat cateva retete de briose ,sunt delicioase,multumim pt acest minunat site,si felicitari pt retetele oferite !
Marilena says
Multumesc frumos!
Spor la gatit in continuare si te mai astept!
gigi says
Le am facut! Briosele sunt f.pufoase a.i.aproape nu pot sta drepte din cauza cremei cu mascarpone care e grea. Mie mi-au placut, sunt si gustoase si aspectuoase!
Simona says
Buna ziua. Tocmai ma pregateam sa incerc reteta si mi-am dat seama ca nu stiu cu ce cana sa masor…Cana ce marime are? Multumesc!
Marilena says
Buna, Simona.
Am mai raspuns la aceasta intrebare si cu alte ocazii: cana pe care o folosesc in masurarea ingredientelor pentru toate retetele mele are 350ml.
Multumesc pentru vizita. Spor la gatit!