Briose cu Ciocolata Alba si Nuca de Cocos

Briose cu ciocolata alba si nuca de cocos

Fac eu ce fac si tot la briosele mele cu ciocolata ma intorc :) Chiar daca de data asta ciocolata este alba, eu nu ma supar si sper ca nici voi! Cineva care le-a gustat deja pe cele de azi mi-a spus chiar ca, pentru nuca de cocos care se gaseste din abundenta in reteta asta, ma iarta ca nu am folosit ciocolata neagra ;)

Urmeaza reteta mea de briose cu ciocolata alba si nuca de cocos: priviti fotografiile (puteti sa le dati share pe Facebook, ca nu ma supar), notati reteta, incercati-o si mai vorbim dupa aia!

Briosa cu ciocolata alba

Briosa cu nuca de cocos

 

Muffins cu ciocolata alba si nuca de cocos

 

Briose cu nuca de cocos

Iata si reteta, cum spuneam:

5.0 from 1 reviews

Briose cu Ciocolata Alba si Nuca de Cocos
 
Timp de Pregatire

Timp de Gatit

Timp Total de Preparare

 

Briose dulci, cu ciocolata alba si nuca de cocos.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 24

Ingrediente
Ingrediente Aluat:
  • 4 oua
  • ½ cana lapte
  • ½ cana apa minerala
  • ½ cana ulei de floarea soarelui
  • 1 cana zahar
  • 3 cani faina
  • 3 linguri nuca de cocos rasa
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie, dupa gust
Ingrediente Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri de lapte
  • 1 ciocolata alba (90 g)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 linguri nuca de cocos rasa

Instructiuni
Preparare Aluat:
  1. Se amesteca bine cele 4 oua intr-un bol.
  2. Se adauga laptele, apa minerala si zaharul si se mixeaza timp de 10 minute – se amesteca pana ce zaharul s-a dizolvat complet.
  3. Se adauga apoi uleiul de floarea soarelui, coaja rasa de lamaie, nuca de cocos rasa si esenta de vanilie.
  4. Peste ingredientele lichide urmeaza incorporarea fainei si a prafului de copt. Faina se adauga treptat, cate o cana, amestecand in continuu.
  5. Compozitia se pune in forme de briose sau in tava si se baga in cuptorul incins.
  6. Briosele se coc aproximativ 20 minute la foc mediu.
Preparare Crema:
  1. Cele 250 g mascarpone impreuna cu 2 linguri de zahar pudra se mixeaza bine, timp de 3 sau 4 minute, pana se formeaza o crema ferma.
  2. Separat, se pun intr-un vas pe foc 2 linguri de lapte si ciocolata alba rupta in bucati. Se amesteca cu lingura pana cand ciocolata s-a topit.
  3. Ciocolata topita se lasa la racit 5 minute, apoi se adauga peste mascarpone.
  4. In crema obtinuta se adauga 2 linguri de nuca de cocos rasa.
  5. Crema trebuie tinuta la frigider aproximativ 20-30 minute, pana se intareste.
  6. Dupa ce briosele si crema s-au racit urmeaza partea cea mai distractiva, ornarea si aranjarea finala: crema se pune peste briose si, pentru o aroma mai puternica, se presara nuca de cocos rasa din belsug.



Dati-mi de veste daca ati incercat reteta si spuneti-mi parerile voastre!

Pofta buna!

Comments

  1. Cristina says

    Este a doua rețetă pe care o încerc și nu pot spune decât ca sunt divine. Ai putea fi un mașter chef al brioselor. :-D

  2. says

    Multumesc mult, Cristina :) Mai am multe de invatat dar sper sa fiu deja pe drumul cel bun!
    Ma bucur ca ti-a placut rezultatul si astept in continuare impresiile tale. Spor la gatit! :)

Speak Your Mind

Acorda o Nota: