Briose cu Ciocolata Alba si Migdale

Briose cu ciocolata alba si migdale

Vremea mohorata din ultimele zile nu este tocmai un motiv de buna dispozitie, iar eu zic asa: TREBUIE sa indulcim atmosfera cu ceva bun si aromat! Ce-ati zice de niste briose cu ciocolata alba si migdale? Nu sunt deloc greu de pregatit, reteta nu este costisitoare iar rezultatul va va aduce zambetul pe buze, garantat!

Nu puteam sa nu pregatesc ceva cu ciocolata acum, la inceput de an, si pentru ca nu am mai gatit de mult cu ciocolata alba, voilà:

Briose cu fulgi de migdale si ciocolata alba

 

Briose cu ciocolata alba, pufoase si delicioase

 

Briosa cu migdale si bucati de ciocolata alba

Recuzita folosita in ultima fotografie a fost asigurata de prietenii de la Tast.es – fotografii asemanatoare gasiti si in articolul cu reteta de briose tiramisu.

Pentru a incepe, veti avea nevoie de urmatoarele ustensile: un bol, un tel, o tava de briose si foite de copt. Iata si pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a obtine aceste briose pufoase pe care sa le serviti cu prietenii sau, de ce nu, singuri, la o ceasca de ceai:

Briose cu Ciocolata Alba si Migdale
 
Timp de Pregatire

Timp de Gatit

Timp Total de Preparare

 

Reteta mea de briose pufoase, cu ciocolata alba si fulgi de migdale.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12

Ingrediente
  • 2 oua
  • ½ cana zahar
  • ½ cana ulei
  • ½ cana apa minerala
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 cana fulgi de migdale

Instructiuni
  1. Se aprinde cuptorul si se lasa la foc mediu, timp in care se pregateste compozitia.
  2. Ouale se pun in bol impreuna cu zaharul.
  3. Se amesteca bine cu telul pana se dizolva complet zaharul.
  4. Uleiul se toarna in bol continuand mixarea.
  5. Urmatorul ingredient adaugat este esenta de migdale.
  6. Se adauga si o cana de faina, apoi putina apa minerala.
  7. Se incorporeaza si restul de faina impreuna cu praful de copt.
  8. Restul de apa minerala se toarna in bol.
  9. Totul se amesteca bine.
  10. Aproximativ 20 de grame de ciocolata se dau prin razatoare si se pastreaza pentru ornat.
  11. Ciocolata ramasa se rupe in bucati mici care se incorporeaza in compozitie.
  12. Trei linguri de fulgi de migdale se pastreaza pentru ornat, iar restul se amesteca cu celelate ingrediente.
  13. Compozitia rezultata se pune in tava.
  14. Briosele se coc aproximativ 20 de minute. Dupa ce s-au rumenit, se scot din cuptor si se lasa la racit 20-30 de minute.
  15. Dupa ce s-au racit, briosele se aseaza pe un platou si se orneaza cu fulgii de migdale si ciocolata rasa puse de o parte mai devreme.



Pofta buna! Pe curand!

Comments

    • says

      Nicoleta, nu este nici un secret: ciocolata rasa este putin lipicioasa, de aceea va ramane lipita pe briose, iar fulgii de migdale… unii vor ramane pe briosa, altii vor aluneca in farfurie, asa cum se vede in fotografii :)
      Poti incerca sa le adaugi inainte ca briosele sa se raceasca; astfel, mai multi fulgi de migdale si mai multa ciocolata rasa vor ramane lipite pe briose.

      • Nicoleta says

        Super! :) multumesc!
        Am testat si o reteta de cupcakes si a iesit deliciooos. Iar eu sunt aproape o calamitate in bucatarie :)

  1. Alina says

    Am si eu o intrebare,vreau sa fac aceste briose,dar nu am tava speciala pt ele,doar foitele,pot sa le fac intr-o tava normala?

  2. Monica says

    Azi le-am facut…suuuuuuuper bune…ciocolata am pus-o deasupra când erau calde..ca fulgii de migdale sa se lipeasca un pic. Am pus fulgi de migdale si deasupra, inainte de coacere. Minunate !!!!

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: