Bine v-am regasit! V-ati saturat deja de briose cu ciocolata? Eu, una, nu si sper ca nici voi Drept urmare, ieri, pentru ca a fost sarbatoarea Sfintei Marii, am pregatit din nou una dintre retetele mele preferate: briose cu ciocolata si bezea.
La ora la care acest articol apare pe blog, colegii mei de la birou au devorat deja toate briosele, dar noi am apucat sa le fotografiem inainte, asa ca iata-le cum aratau inainte sa le vada pofticiosii:
Iata si reteta, pentru cei care nu au apucat sa le guste luni dimineata:
Briose cu Ciocolata si Bezea
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
Blat de cacao, bezea coapta si alune de padure - ce poate fi mai bun?
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 26
Ingrediente
Ingrediente aluat:
- 1 pachet de unt (300 g)
- 2 si ½ cani faina
- 2 cani de zahar
- 100 g cacao
- 4 oua
- 1 cana de lapte
- 1 pliculet praf de copt
- esenta de vanilie, dupa gust
Ingrediente bezea:
- 4 albusuri de ou
- o ceasca de zahar pudra
- alune de padure, pentru decor
Instructiuni
Pregatirea aluatului:
- Se amesteca zaharul, cele 100g de cacao si laptele intr-un vas care se pune apoi pe aragaz la foc mediu.
- Se lasa amestecul sa fiarba timp de 5 sau 7 minute, timp in care se amesteca in continuu, astfel incat ingredientele sa nu se lipeasca.
- Se adauga apoi untul taiat cubulete si se lasa la fiert inca 10 minute. Se amesteca in continuu in acest interval de timp.
- Dupa 10 minute se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.
- Se separa albusurile de galbenusuri si se pun in vase diferite.
- Galbenusurile se amesteca bine cu lingura, iar albusurile se bat cu telul sau cu mixerul pana devin spuma.
- Se toarna incet compozitia calduta de cacao si esenta de vanilie peste galbenusuri. In acest amestec se cerne faina si se adauga praful de copt.
- Compozitia se amesteca bine cu mixerul timp de 5 minute. Se incorporeaza apoi si albusurile batute spuma, dupa care se amesteca totul cu o lingura sau spatula.
Pregatirea bezelei:
- Se pun cele 4 albusuri intr-un vas amestecand cu mixerul la viteza mare timp de aproximativ 5 minute.
- Se adauga incet zaharul pudra (pentru a obtine o bezea tare, o putem prepara la bain-marie, punand vasul in care batem albusurile intr-un vas mai mare cu apa calda: albusurile se intaresc astfel mai repede iar bezeaua ramane ferma, odata bagata in cuptor).
Coacerea brioselor:
- Se toarna compozitia de aluat in tava si se lasa la cuptor 15 minute, apoi se scoate tava din cuptor si se adauga bezeaua si alunele de padure peste briose.
- Se baga tava la cuptor pentru inca 10 minute.
- Se scot briosele din cuptor pentru ultima oara si se lasa la racit timp de aproximativ 30 minute, dupa care sunt gata de servit.
Acestea au fost briosele mele de astazi. Sper ca v-au placut si astept parerile voastre.
Pe curand!
[…] cum v-am mai spus, ciocolata este printre ingredientele mele preferate, atat pentru gust si pentru miros, cat si pentru energia […]