Fara sa stau prea mult pe ganduri, am ales sa pregatesc astazi reteta ce urmeaza, intrucat aveam nevoie de o portie buna de energie. Si ce poate fi mai bun decat combinatia minunata dintr-o reteta de briose cu ciocolata si cafea?
Reteta este una usor de pregatit si necesita un timp scurt de coacere: maxim 15 minute. Iar dupa un timp total de preparare de cel mult 45 de minute va puteti rasfata cu asa ceva:
Iata si reteta:
- 4 oua
- 5 linguri de zahar
- o cana de faina
- 3 linguri de cacao
- 50 g unt topit
- un pliculet praf de copt
- o lingurita esenta de vanilie
- 250 g mascarpone
- 4 lingurite de cafea solubila
- 2 linguri de zahar pudra
- o tableta de ciocolata Heidi Dark Coffee
- Pentru inceput se pune untul cubulete intr-un vas mic pe foc si se lasa pana se topeste, amestecand in continuu.
- Dupa ce untul s-a topit, se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.
- Cele 4 oua (care trebuie sa fie la temperatura camerei) se pun intr-un vas inalt si se bat cu mixerul la viteza mare pana devin o spuma consistenta.
- Se adauga pe rand cate o lingura de zahar si se continua mixarea ingredientelor.
- Untul topit se toarna incet in compozitie, apoi se adauga esenta de vanilie.
- Faina, cele trei linguri de cacao si praful de copt se cern usor in vas si se omogenizeaza impreuna cu restul ingredientelor.
- Compozitia se pune in tava de copt, si se baga in cuptorul incins.
- Briosele se coc timp de 15 minute la foc mediu, apoi se lasa la racit cateva minute.
- Se mixeaza cele 250 de grame de mascarpone impreuna cu 2 linguri de zahar pudra pana se obtine o crema tare.
- In crema de mascarpone se adauga 4 lingurite de cafea solubila si se amesteca totul bine.
- Briosele se orneaza cu crema si ciocolata Heidi Dark Coffee data prin razatoare.
Daca gatiti pentru o petrecere cu mai multi invitati, nu uitati si de precedenta reteta de briose cu ciocolata neagra, din care puteti obtine 24 de portii.
Pofta buna!
P.S.: Mai nou, ma gasiti si pe Bloglovin.
Ela says
Buna dimineata!Cautand retete de briose am descoperit blogul dumneavoastra si ceea ce am
gasit in el m-a atras sa va pastrez adresa in lista cu bookmarks.Chiar aseara am facut aceasta reteta cu cafea.Aluatul a crescut repede si frumos insa gustand crema pentru ornarea brioselor,mi-am dat seama ca gustul este mult prea intens.Data viitoare voi pune doar o lingurita de cafea ca sa aiba doar aroma de cafea,caci asa imi imaginam ca va fi crema. Cand am cautat pe Google o reteta cu crema de cafea mi-am dorit ceva aromat,cam cum sunt bomboanele sau prajiturile cu cafea,dar nu mi-am inchipuit ce o sa iasa
Abia astept sa mai incerc si alte retete de ale dumneavoastra!
Marilena says
Buna dimineata!
Multumesc mult pentru cuvintele frumoase si ma bucur ca ati gasit aici retetele pe care le cautati
Cat despre cantitatile ingredientelor redate in retetele mele, acestea sunt cele pe care eu le-am folosit pentru a obtine rezultate pe gustul meu si al familei mele – cei pentru care gatesc. Dumneavoastra puteti, cu siguranta, sa le ajustati dupa cum va place, atata timp cat rezultatul este cel pe care l-ati dorit – evident insa ca, odata facute aceste modificari, si aspectul final s-ar putea sa difere substantial de cel prezentat aici, pe blog.
Va multumesc inca o data si va mai astept.
Spor la gatit!
Ela says
Buna seara!Desigur,sunt gusturi si gusturi. Totusi cred ca greseala este a mea fiindca am aplecat urechea la sfaturile partenerului,care mi-a spus sa pun ness,zicand ca doar asa nu va ramane zat in crema.Mda…Din pacate,am realizat abia acum greseala.Sunt sigura ca este o diferenta mare intre ness si cafea,ca intensitate.Va marturisesc ca nefiind o consumatoare,nu prea le stiu aromele dar stiu de la tata ca nessul este foarte concentrat,de unde si aroma intensa a cremei pentru briose
Din greseli invatam.