Briose cu Ciocolata si Espresso

Briose cu ciocolata si espresso

De maine incepe o noua saptamana, pentru unii mai grea, pentru altii mai usoara. Eu, pentru ca vin dupa o mini-vacanta in care am redus putin turatia motoarelor, stiu sigur ca voi avea nevoie de un surplus de energie in fiecare dimineata. De aceea, inca de astazi mi-am pregatit resursele necesare pentru a face fata cu brio saptamanii care urmeaza. Astfel, briosele cu ciocolata si espresso pe care le-am pregatit astazi sunt ideale pentru diminetile in care micul dejun se serveste rapid, dar ofera suficienta energie cat sa putem functiona la nivel maxim pentru cateva ore bune.

Briose cu espresso si bomboane de ciocolata

 

Briose cu ciocolata, espresso si mascarpone

Iata si modul de preparare pentru briosele mele energizante:

5.0 from 1 reviews
Briose cu Ciocolata si Espresso
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de briose cu ciocolata, espresso si crema de mascarpone.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 150 ml lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri espresso
Ingrediente crema:
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri smantana grasa
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri espresso
  • 40 g ciocolata rasa
  • 12 bomboane de ciocolata pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Ouale, impreuna cu zaharul, se pun intr-un bol inalt si se amesteca cu mixerul timp de 5 minute, pana devin o spuma tare.
  2. Untul se topeste intr-un vas separat si se lasa la racit cateva minute inainte de a fi incorporat in aluat.
  3. Peste ouale batute spuma se toarna laptele si untul topit, amestecand incet cu o spatula, apoi se adauga semintele de la o pastaie de vanilie.
  4. Se incorporeaza faina si praful de copt, omogenizand apoi aluatul.
  5. Un sfert din catitatea de aluat se pune intr-un vas separat si se amesteca cu trei linguri de espresso.
  6. In tava de briose se aseaza foitele de copt, iar in fiecare foita se toarna mai intai aluatul simplu apoi cate o lingura de aluat cu espresso.
  7. Tava se baga in cuptorul incins pentru aproximativ 20 de minute.
Prepararea crema:
  1. Se mixeaza branza mascarpone cu zaharul pudra pana se intareste.
  2. Se adauga smantana si trei linguri de espresso, amestecand cateva minute.
  3. In crema obtinuta se rade ciocolata si se omogenizeaza bine.
  4. Briosele coapte si racite se orneaza cu crema, iar in varful fiecareia se aseaza cate o bomboana de ciocolata.

 



Va urez spor la gatit, pofta buna si o saptamana la nivel maxim!

Pentru un desert la fel de bun, va invit sa incercati si reteta mea de briose cu crema de ciocolata si alune de padure.

Comments

    • says

      Nu cred ca inlocuirea branzei mascarpone cu crema de branza este o varianta, intrucat aceasta din urma este mai slaba si nu va da aceeasi textura cremei. Eventual poti inlocui mascarpone cu unt si crema de branza, dar nu pot garanta ca rezultatul va fi acelasi.

  1. Elena says

    Multumim pt minunatele retete…..ultima incercata este cea cu ciocolata si espresoo… delicioase !!!!! Dar am o problema de care nu scap..de aceea m am hotarat sa cer ajutorul unui profesionist. Se lipesc groaznic de hartia de briose….de genul ca nu le pot scoate hartia …. gresesc ceva ??? Reteta o respect…deci nu aici e problema.
    Cumpar hartia gresita… ??? Sa le ung ? Sau nu le mai pun deloc…si le coc in forma de briose direct… ajutooooor :( !!!!
    Multumesc anticipat.
    Si spor la treaba !

    • says

      Draga Elena,

      Dupa ce am citit cele descrise de tine, pot sa-ti spun ca ar fi doua motive pentru care briosele tale s-au lipit de foite:
      - fie foitele pe care le-ai folosit sunt de o calitate slaba (eu folosesc si recomand foite cerate, un pic mai groase, pe care le gasesti de obicei in magazine specializate; nu recomand foitele subtiri, mai ieftine, pe care le gasesti in supermarketuri);
      - fie nu respecti intru totul reteta (atat cantitatile exacte ale ingredientelor, cat si etapele de preparare).

      Inainte de toate insa, iti recomand, asa cum fac de obicei, rabdare si perseverenta – acestea sunt principalele “ingrediente” ale oricarei retete. :)

      Multumesc pentru vizita.
      Spor la gatit!

Trackbacks

Leave a Reply to Mihaela Cancel reply

Acorda o Nota: