Briose cu Ciocolata Neagra si Coaja de Portocala

Briose cu ciocolata neagra si coaja de portocala

La noi in casa, in perioada aceasta a anului se consuma foarte multe citrice. Sunt sigura ca este si cazul multora dintre voi si probabil ca, la fel ca si mine, v-ati gandit cel putin odata sa folositi in retetele voastre fructele in intregime, fara sa aruncati nimic. Exact despre asta este vorba si in reteta mea de astazi: briose cu ciocolata neagra, coaja de portocala si seminte de vanilie.

Am pastrat cojile de la toate portocalele pe care le-am consumat in ultima perioada pentru a le zaharisi si a le folosi in diverse retete de dulciuri astfel: dupa decojirea fructelor am spalat cojile, le-am uscat (eliminand partea alba de la interior, care este usor amara) si le-am pastrat la frigider, intr-o cutie inchisa ermetic, pana cand am strans o cantitate de aproximativ 500 g de coji de portocale.

Pentru pregatirea cojilor inainte de utilizarea lor in retete se pregateste un sirop din apa (o cantitate suficienta atat cat sa acopere cojile asezate intr-un vas inalt) si 6 linguri de zahar. Siropul si cojile se fierb timp de o ora. Operatiunea se repeta a doua si a treia zi, completand vasul cu sirop astfel incat cojile sa fie acoperite. Dupa a treia fierbere, se lasa cojile la racit, apoi se pun intr-un borcan impreuna cu siropul si sunt gata de folosit.

Daca nu aveti timp sau disponibilitate pentru a pregati propriile coji de portocala zaharisite, acestea pot fi gasite in magazine sau pot fi inlocute cu dulceata de coji de portocale.

Briose cu coji de portocale si ciocolata

Muffins cu coji de portocala

Briose cu coaja de portocala si topping de ciocolata

Muffins cu ciocolata si coji de portocale

Reteta de briose o gasiti aici:

Briose cu Ciocolata Neagra si Coaja de Portocala
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de briose / muffins cu coaja de portocala si topping de ciocolata neagra.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 1 cana de lapte
  • ½ pachet unt topit
  • 1 cana zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 90 g fulgi de ciocolata neagra
  • coaja de portocala zaharisita (3/4 din coaja unei portocale)
Ingrediente topping :
  • 3 linguri smantana pentru frisca
  • 90 g ciocolata neagra
  • coaja de portocala zaharisita (1/2 din coaja unei portocale)
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Se amesteca ingredientele lichide: ouale, laptele si untul topit, intr-un vas.
  2. Se adauga zaharul si se mixeaza cateva minute, apoi se adauga semintele de vanilie.
  3. Faina si praful de copt se cern si se adauga in compozitie.
  4. Se pun fulgii de ciocolata si coaja de portocala taiata cubulete. Se incorporeaza in aluat cu o spatula.
  5. Compozitia se pune in forme si se introduce in cuptor 20 de minute.
  6. Dupa coacere briosele se lasa la racit 30 de minute.
Preparare topping de ciocolata:
  1. Intr-un vas pe foc, se pune smantana si se adauga fulgii de ciocolata, amestecand in continuu.
  2. Dupa ce s-a topit ciocolata, vasul se ia de pe foc si se lasa la racit 3 minute.
  3. Peste briosele rumenite se toarna ciocolata si se adauga cubulete de coaja de portocala.
Pentru ca este iarna, va recomand sa incercati aceste briose impreuna cu o cana de vin fiert aromat cu coaja de portocala proaspata si scortisoara.



Pofta buna!

Trackbacks

Leave a Reply to Briose Aperitiv cu Creveti – Briose de Acasa Cancel reply

Acorda o Nota: