Asa cum v-am mai spus, ciocolata este printre ingredientele mele preferate, atat pentru gust si pentru miros, cat si pentru energia pe care mi-o da de fiecare data.
Iar pentru ca weekend-ul a trecut si pentru ca fiecare saptamana incepe mai usor daca avem un mic ceva care sa ne motiveze, eu m-am gandit la o reteta de briose cu ciocolata neagra, tocmai buna pentru o zi de luni!
Pregatiti pentru reteta?
Briose cu Ciocolata Neagra
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
Briose energizante, cu ciocolata neagra, ca sa incepeti bine saptamana!
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 24
Ingrediente
Ingrediente aluat:
- 4 oua mari
- o cana lapte
- o cana ulei de floarea soarelui
- o cana zahar
- 4 cani faina
- 1 pliculet praf de copt
- 2 pliculete zahar vanilinat
- o ciocolata neagra (90 g)
Ingrediente crema:
- 250 g unt
- o ceasca zahar pudra
- 4 linguri lapte
- 50 g ciocolata neagra
Instructiuni
Prepararea aluatului:
- Se incepe cu pregatirea ingredientelor: acestea trebuie sa fie la temperatura camerei pentru a se omogeniza mai usor.
- Se pregateste ciocolata pe care o taiem cubulete mici (sau putem folosi chipsuri de ciocolata). De data aceasta eu am dat ciocolata prin razatoare.
- Se aprinde cuptorul si se pregatesc dinainte toate ustensilele, pentru a scurta timpul necesar prepararii compozitiei.
- Faina si zaharul pudra se cern separat, fiecare in cate un vas. Aceasta tehnica ajuta la obtinerea unei texturi mai pufoase a compozitiei, iar crema va deveni mai aerata si mai usoara.
- Se bat ouale impreuna cu laptele intr-un bol.
- Se adauga uleiul treptat, apoi zaharul si cele 2 pliculete de zahar vanilinat.
- Faina impreuna cu praful de copt se amesteca intr-un vas separat apoi se incorporeaza in ingredientele lichide.
- Se adauga apoi ciocolata rasa si se amesteca cu o spatula.
- Compozitia astfel obtinuta se pune in forme de briose sau in tava si se baga in cuptorul incins.
- Briosele se coc 20 minute la foc mediu.
Prepararea cremei:
- Mai intai se topeste ciocolata intr-un vas mic, la bain-marie.
- Untul se pune intr-un vas separat si se amesteca cu mixerul pana capata o consistenta cremoasa. Se adauga treptat zaharul pudra. Dupa aproximativ 3 minute de mixat se adauga laptele si apoi ciocolata topita racita, amestecand in continuu.
- Crema obtinuta se lasa la frigider 30 minute.
Decorarea Brioselor:
- Briosele scoase din cuptor se lasa la racit 20 sau 30 minute.
- Se orneaza apoi cu crema pregatita si racita.
- Se presara apoi o lingura de cacao sau ciocolata rasa deasupra, pentru o aroma mai puternica (pentru un efect vizual si mai placut, eu am adaugat si cate o stafida in ciocolata neagra).
Sa aveti un inceput de saptamana excelent!
Sunt divine.
In cate zile recomandati sa fie consumate brioșele?
Pastrate corespunzator, briosele se pot consuma si in 5 sau 6 zile. Corespunzator inseamna in cutii inchise ermetic si la temperatura mica (in frigider). Ele isi vor pastra insa textura pufoasa maxim 3 zile, intrucat nu contin nici un fel de conservanti.