Briose cu Cirese si Frisca

Briose cu cirese si frisca

Sa incepem saptamana cu o reteta de briose cu cirese si frisca! OK, stiu ca saptamana a inceput ieri, dar dupa petrecerea din weekend-ul care a trecut (observati fotografiile!), marturisesc ca noua ne-a fost mai greu sa luam startul odata cu toata lumea, asa ca saptamana noastra incepe astazi, marti. :)

Inainte de a trece la treaba, nu uitati sa renuntati la lichiorul de cirese din reteta, daca alegeti sa pregatiti aceste briose pentru petrecerea copiilor – nu va lasati inselati de fotografii: petrecerea noastra a fost una pentru adulti :D

Briose cu cirese, lichior de cirese amare si frisca

 

Petrecere cu briose cu cirese si frisca

 

Briose cu cirese, lichior si frisca, pentru cei mari

Cu scopul de a optimiza timpului petrecut in bucatarie, este necesar ca toate ingredientele pentru compozitia brioselor sa fie la temperatura camerei, iar ustensilele sa fie pregatite dinainte. Sunteti gata pentru reteta?

Briose cu Cirese si Frisca
 
Timp de Pregatire

Timp de Gatit

Timp Total de Preparare

 

Briose cu cirese, lichior de cirese amare si frisca, pentru petrecerea celor mari.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12

Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • ½ cana lapte
  • ½ cana ulei de floarea soarelui
  • ½ cana zahar
  • 1 si ½ cana faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 g cirese conservate
  • 4 linguri lichior de cirese amare
Ingrediente pentru ornat:
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri de zahar pudra
  • cateva cirese pentru ornat

Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Se pun ouale intr-un vas mare si se bat cateva minute.
  2. Se adauga laptele si zaharul si se amesteca.
  3. Urmeaza uleiul si esenta de vanilie.
  4. Se incorporeaza si faina amesteca cu praful de copt.
  5. Compozitia se mixeaza bine pentru a omogeniza faina cu restul ingredientelor.
  6. Ciresele fara samburi se pun intr-un bol. Peste acestea se toarna lichiorul si se lasa cateva minute, apoi se adauga in compozitie si se amesteca cu o spatula.
  7. Compozitia se pune in tava – in care s-au adaugat in prealabil foitele de copt – si se baga in cuptorul incins timp de 20 de minute.
  8. Briosele se scot si se lasa la racit 30 de minute.
Preparare frisca:
  1. Smantana se bate impreuna cu 3 linguri de zahar pudra.
  2. Frisca se lasa in frigider 10-15 minute pana se intareste.
Pentru ornarea brioselor cu frisca se poate folosi o punga de ornat. Peste fiecare briosa se adauga o cireasa. Eu prefer sa pastrez o lingurita de frisca si pentru cafeaua de dimineata pe care o servesc alaturi de briose. ;)



Daca va place frisca, va recomand si aceasta reteta: briose cu afine si frisca. Pofta buna!

P.S.: Decoratiunile de briose pe care le vedeti in fotografiile de mai sus le-am gasit pe site-ul Peonies and Poppyseeds.

Speak Your Mind

Acorda o Nota: