Sa incepem saptamana cu o reteta de briose cu cirese si frisca! OK, stiu ca saptamana a inceput ieri, dar dupa petrecerea din weekend-ul care a trecut (observati fotografiile!), marturisesc ca noua ne-a fost mai greu sa luam startul odata cu toata lumea, asa ca saptamana noastra incepe astazi, marti.
Inainte de a trece la treaba, nu uitati sa renuntati la lichiorul de cirese din reteta, daca alegeti sa pregatiti aceste briose pentru petrecerea copiilor – nu va lasati inselati de fotografii: petrecerea noastra a fost una pentru adulti
Cu scopul de a optimiza timpului petrecut in bucatarie, este necesar ca toate ingredientele pentru compozitia brioselor sa fie la temperatura camerei, iar ustensilele sa fie pregatite dinainte. Sunteti gata pentru reteta?
- 2 oua
- ½ cana lapte
- ½ cana ulei de floarea soarelui
- ½ cana zahar
- 1 si ½ cana faina
- 1 pliculet praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 200 g cirese conservate
- 4 linguri lichior de cirese amare
- 300 ml smantana pentru frisca
- 3 linguri de zahar pudra
- cateva cirese pentru ornat
- Se pun ouale intr-un vas mare si se bat cateva minute.
- Se adauga laptele si zaharul si se amesteca.
- Urmeaza uleiul si esenta de vanilie.
- Se incorporeaza si faina amesteca cu praful de copt.
- Compozitia se mixeaza bine pentru a omogeniza faina cu restul ingredientelor.
- Ciresele fara samburi se pun intr-un bol. Peste acestea se toarna lichiorul si se lasa cateva minute, apoi se adauga in compozitie si se amesteca cu o spatula.
- Compozitia se pune in tava - in care s-au adaugat in prealabil foitele de copt - si se baga in cuptorul incins timp de 20 de minute.
- Briosele se scot si se lasa la racit 30 de minute.
- Smantana se bate impreuna cu 3 linguri de zahar pudra.
- Frisca se lasa in frigider 10-15 minute pana se intareste.
Daca va place frisca, va recomand si aceasta reteta: briose cu afine si frisca. Pofta buna!
P.S.: Decoratiunile de briose pe care le vedeti in fotografiile de mai sus le-am gasit pe site-ul Peonies and Poppyseeds.
Speak Your Mind