Pentru reteta de briose de astazi – briose cu crema de ciocolata si alune de padure - am folosit ingrediente pe care le puteti gasi foarte usor, indiferent de sezon. De retinut este ca veti avea nevoie de alune de padure prajite si crocante – daca nu le gasiti gata prajite, puteti cumpara alune in coaja, pe care sa le preparati acasa, conform instructiunilor din reteta de mai jos.
Sunteti gata pentru un desert bun de tot, cu multa ciocolata si alune de padure crocante?
- 2 oua
- 250 ml apa minerala
- 300 g faina
- 25 g cacao
- 1 plic praf de copt
- 200 g zahar
- 100 ml ulei
- 1 lingurita esenta de rom
- 150 g alune de padure
- 400 g crema de ciocolata (eu am folosit Nutella)
- 100 g alune de padure
- Pentru inceput se sparg alunele si se curata de coaja. Se pun apoi intr-o tigaie antiaderenta si se prajesc aproximativ 5 minute, dupa care se racesc si se sparg in bucati mici.
- Intr-un bol mare se bat ouale impreuna cu zaharul si se adauga apa minerala, apoi uleiul si esenta de rom.
- Toate ingredientele lichide se amesteca bine.
- Faina, praful de copt si cacaua se cern, apoi se adauga in compozitie.
- Se omogenizeaza aluatul, amestecand cateva minute, iar la final se adauga 150 g bucati de alune de padure prajite.
- Compozitia se pune in tava de briose in care s-au asezat mai intai foitele de copt.
- Briosele se coc in 20 de minute, la foc mediu, apoi se scot din cuptor si se lasa la racit 20-30 de minute.
- Dupa ce s-au racit, briosele se orneaza cu crema de ciocolata si cu restul de bucati de alune prajite si crocante. Pentru ornare se poate folosi o punga speciala pentru ornat sau se poate adauga cate o lingura de crema de ciocolata, in cazul in care doriti sa le serviti mai rapid. Oricare ar fi metoda pe care o veti alege, combinatia de ciocolata si alune de padure va fi una castigatoare - garantat! :D
________
Daca doriti sa aveti propriul vostru caiet de retete, in care sa notati cu manutele voastre retetele preferate, va recomand acest caiet personalizat, pe care l-am creat cu aceeasi atentie pentru detalii pe care o am atunci cand gatesc.
Making My Own Cookbook include o pagina dedicata unde va puteti scrie numele, un tabel de conversie a unitatilor de masura folosite in bucatarie, un index al retetelor si nu mai putin de 148 de pagini in care puteti scrie propriile voastre retete, sau retete mostenite din familie, ori retete inspirate din diverse alte resurse (sau, de ce nu, va puteti nota chiar si retetele mele de briose ).
Fiecare dintre cele 148 de pagini pentru retete include urmatoarele sectiuni: numele retetei, data la care a fost scrisa, ziua saptamanii recomandata pentru reteta respectiva (pentru aceia dintre voi care urmeaza diete cu regim saptamanal), timp de pregatire, timp de gatire, numar de portii, grad de dificultate, lista de ingrediente, instructiuni, precum si o sectiune pentru observatii si mentiuni speciale.
Making My Own Cookbook vine cu un design original, coperti lucioase (disponibile atat in variata cu coperta cartonata, cat si in varianta cu coperta clasica) si pagini de culoare crem (o nuanta eleganta si calda, care se potriveste perfect cu coperta).
Puteti comanda chiar acum caietul de retete Making My Own Cookbook, cu livrare la voi acasa, facand click pe bannerul de mai jos:
________
Va urez spor la gatit si pofta buna! Astept impresiile voastre in comentariile de mai jos iar, daca v-a placut reteta, nu ezitati sa dati share acestui articol si pe facebook! Va multumesc!
P.S.: S-ar putea sa va placa si precedenta reteta de briose cu cacao.
Lidia says
Zaharul nu scrie cand trebuie introdus. Banuiesc ca impreuna cu ouale. Sau? Spuneti-mi va rog daca alunele le pot inlocui cu nuci si apa minerala cu apa plata. Multumesc pentru retete. Mereu fac de pe acest site.
Marilena says
Buna Lidia,
Ai dreptate, am omis sa mentionez cand trebuie adaugat zaharul: da, acesta trebuie adaugat odata cu ouale – am completat in instructiuni, la punctul 2. Multumesc pentru atentionare
Referitor la celelalte intrebari: alunele pot fi inlocuite cu nuci, insa nu as recomanda inlocuirea apei minerale cu apa plata, deoarece briosele nu vor mai fi la fel de pufoase.
Multumesc si eu pentru feedback si te mai astept. Spor la gatit!