Briose cu Afine si Lamaie

Briose cu afine si lamaie

Pentru ca zilele de vara sunt lungi si calduroase, iar noi ne dorim sa petrecem cat mai mult timp afara (si cat mai putin in bucatarie! :D ), am ales o reteta usoara si rapida pentru gustarea de azi a familiei mele: briose cu afine si lamaie.  Gustul lor este dulce-acrisor, sunt aromate cu coaja de lamaie si vanilie, iar consistenta lor este usoara.

Briose cu chefir, afine si lamaie

Muffins cu afine si lamaie

Cred ca am gasit suficiente argumente ca sa repet reteta si cu alta ocazie, de exemplu o petrecere-surpriza in gradina sau un picnic organizat in graba. Sunt sigura ca vor avea acelasi succes indiferent de ocazie, anotimp sau stare de spirit.

Briose cu afine si coaja de lamaie

Briose cu lamaie si afine

Muffins cu chefir, afine si lamaie

*Briosele au fost fotografiate de Adrian Banu

Asa cum va spuneam, briosele cu afine si lamaie se prepara rapid. Timpul de coacere este scurt, iar in 30 de minute putem avea briosele gata pentru servit. Iata cum am procedat in pregatirea lor:

Briose cu Afine si Lamaie
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de briose cu chefir, afine si lamaie, gata in doar 30 de minute.
Autor:
Tipul Retetei: Desert
Bucatarie: Romanian
Numar Portii: 12
Ingrediente
  • 2 oua
  • 300 g chefir
  • Zeama de la o lamaie
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 150 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g afine proaspete
  • 2 linguri zahar pudra pentru ornat
Instructiuni
  1. Intr-un bol mare se amesteca toate ingredientele lichide: ouale, chefirul, zeama de lamaie si uleiul.
  2. Se adauga apoi coaja de lamaie, vanilia si zaharul, amestecand pana cand zaharul se topeste.
  3. Peste ingredientele lichide se cerne faina si praful de copt.
  4. Aluatul se amesteca bine pana se omogenizeaza.
  5. Afinele spalate si uscate se adauga in aluat.
  6. Aluatul se pune intr-o tava speciala de briose in care se aseaza foite de copt pentru briose.
  7. Briosele se coc la foc mediu (180 grade Celsius), timp de 20 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
  8. Briosele racite se pudreaza cu zahar si pot fi servite.

________

Daca doriti sa aveti propriul vostru caiet de retete, in care sa notati cu manutele voastre retetele preferate, va recomand acest caiet personalizat, pe care l-am creat cu aceeasi atentie pentru detalii pe care o am atunci cand gatesc.

Making My Own Cookbook include o pagina dedicata unde va puteti scrie numele, un tabel de conversie a unitatilor de masura folosite in bucatarie, un index al retetelor si nu mai putin de 148 de pagini in care puteti scrie propriile voastre retete, sau retete mostenite din familie, ori retete inspirate din diverse alte resurse (sau, de ce nu, va puteti nota chiar si retetele mele de briose :D ).

Fiecare dintre cele 148 de pagini pentru retete include urmatoarele sectiuni: numele retetei, data la care a fost scrisa, ziua saptamanii recomandata pentru reteta respectiva (pentru aceia dintre voi care urmeaza diete cu regim saptamanal), timp de pregatire, timp de gatire, numar de portii, grad de dificultate, lista de ingrediente, instructiuni, precum si o sectiune pentru observatii si mentiuni speciale.

Making My Own Cookbook vine cu un design original, coperti lucioase (disponibile atat in variata cu coperta cartonata, cat si in varianta cu coperta clasica) si pagini de culoare crem (o nuanta eleganta si calda, care se potriveste perfect cu coperta).

Puteti comanda chiar acum caietul de retete Making My Own Cookbook, cu livrare la voi acasa, facand click pe bannerul de mai jos:

Making My Own Cookbook - caiet de retete

________

Daca va plac afinele si doriti sa incercati si alta reteta, va recomand reteta de briose cu afine si smantana. Iar daca doriti sa inlocuiti lamaia cu limeta, va propun sa incercati reteta de briose cu mango si limeta.

Pana data viitoare, va urez spor la gatit si pofta buna!

Speak Your Mind

Acorda o Nota: