Briose cu Branza Gouda, Mere si Nuci

Briose cu branza gouda, mere si nuci

In casa noastra branza este un aliment pe care il consumam zilnic, in diverse combinatii: de la branza proaspata dulce, pana la branzeturi maturate, cu gust puternic. Prin urmare, se intampla des sa incerc retete noi bazate pe branza, pentru toate gusturile.

Cand spun branza proaspata de vaci gandul imi fuge la o placinta de casa cu stafide; cand spun branza maturata ma gandesc la fructe si vin. Pentru reteta de astazi am ales o branza gouda usor maturata, al carei gust usor dulceag o recomanda ca pe un ingredient versatil, pe care il poti combina cam cu orice ai pofta. Unde mai pui ca se topeste usor la cuptor, ceea ce o face si mai apetisanta!

Am pregatit briose aperitiv cu branza gouda, mere si nuci intr-una din serile trecute si le-am servit la cina, cu un pahar de vin alb. A fost o masa usoara – dar suficienta pentru o cina – iar textura cremoasa a branzei gouda si gustul ei usor dulceag s-au potrivit perfect cu nucile crocante si merele verzi, dulci-acrisoare.

Briose cu branza gouda Frico

Reteta o gasiti mai jos:

Briose cu Branza Gouda, Mere si Nuci
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta rapida de briose aperitiv cu branza gouda, mere si nuci
Tipul Retetei: Aperitiv
Numar Portii: 12
Ingrediente
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • ½ lingurita sare
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 mar verde mare
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g branza gouda
  • 250 g faina
  • 200 ml apa minerala
Instructiuni
  1. Nucile se curata de coaja iar miezul se taie in bucati mici.
  2. Marul se spala, se decojeste si se taie in bucati mici.
  3. Branza se da prin razatoare.
  4. Ouale se pun intr-un bol si se amesteca cu telul.
  5. Peste oua se adauga zaharul si sarea.
  6. Apoi se toarna incet uleiul si se amesteca incontinuu.
  7. Se adauga jumatate din cantitatea de faina, impreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, apoi se amesteca.
  8. Se toarna jumatate din cantitatea de apa minerala.
  9. Se adauga restul de faina, se omogenizeaza aluatul, apoi se toarna restul de apa minerala.
  10. In amestecul format se adauga miezul de nuca, bucatile de mar si branza rasa, pastrand putina branza pentru a o presara deasupra brioselor, inainte de a le introduce la cuptor.
  11. Aluatul se poate coace in forme de briose din silicon, sau in tava de briose cu foite de copt. Eu am ales de data aceasta sa folosesc tava de copt, impreuna cu foitele de hartie cerata.
  12. Cuptorul se incinge inainte de a introduce formele / tava la copt.
  13. Briosele se coc la o temperatura medie, timp de 25 de minute, pana se rumenesc.



Reteta anterioara de briose aperitiv o gasiti aici, iar daca va plac briosele cu branzeturi alese, incercati si reteta de briose aperitiv cu unt si branza Maasdam.

Pana data viitore va urez spor la gatit si pofta buna!

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: