Cum stati cu pregatirile de Paste? Eu sunt putin in urma si asta pentru ca am avut cateva saptamani foarte incarcate, cu multa munca, petreceri de organizat, gatit printre picaturi si, cel mai important pentru mine, am petrecut putinul timp liber cu cei dragi. Astazi de dimineata insa, m-am trezit in forma si in cateva minute am facut organizarea pentru zilele de sarbatoare care se apropie: o zi curatenie generala, o zi cumparaturi, o zi gatit si putina odihna. Pana atunci insa, am testat reteta de briose pe care le voi servi ca desert la masa de Paste: briose cu ciocolata si caramel.
Pentru ca iepurasii sunt simbolurile Sarbatorii Pascale, am ales sa decorez aceste briose cu crema pe baza de mascarpone si sos caramel, si cu iepurasi mici de ciocolata pe care i-am cumparat zilele trecute. Se pot folosi orice alte decoratiuni din ciocolata: oua, bomboane, etc., in functie de preferintele fiecaruia.
Iata si reteta:
- 4 oua
- 100 g zahar
- 100 ml ulei
- 50 g cacao
- 200 g faina
- 1 plic praf de copt
- 200 g branza mascarpone
- 4 linguri zahar brun
- 2 cubulete unt (aprox 50 g)
- 2 linguri smantana pentru gatit
- 12 iepurasi mici de cocolata
- Ouale la temperatura camerei se sparg si se separa albusul de galbenus. Cele 4 galbenusuri se pun intr-un bol inalt. Se adauga zaharul si uleiul si se amesteca cu telul pana cand se topeste zaharul.
- Albusurile se pun intr-un alt bol si se mixeaza pana se obtine o spuma aerata.
- Ingredientele uscate (faina, cacaua si praful de copt) se cern intr-un vas.
- Peste amestecul cu galbenusuri, zahar si ulei se adauga ingredientele uscate si se amesteca. Apoi se adauga albusurile batute spuma.
- Aluatul se omogenizeaza, apoi se toarna in foite de copt asezate in tava speciala de briose. Tava se baga in cuptorul incins.
- Briosele se coc 20 de minute, la o temperatura medie, apoi se scot din cuptor si se lasa la racit.
- Zaharul brun se pune intr-un vas antiaderent si se lasa pe foc pana se topeste. Se adauga untul, apoi smantana si se amesteca pe foc, pana se obtine un sos brun. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit cateva minute.
- Branza mascarpone se pune intr-un bol si se mixeaza pana devine o crema moale si aerata. Se toarna incet sosul de caramel si se mixeaza cateva minute.
- Briosele se orneaza cu crema pregatita si cu iepurasi de ciocolata.
________
Daca doriti sa aveti propriul vostru caiet de retete, in care sa notati cu manutele voastre retetele preferate, va recomand acest caiet personalizat, pe care l-am creat cu aceeasi atentie pentru detalii pe care o am atunci cand gatesc.
Making My Own Cookbook include o pagina dedicata unde va puteti scrie numele, un tabel de conversie a unitatilor de masura folosite in bucatarie, un index al retetelor si nu mai putin de 148 de pagini in care puteti scrie propriile voastre retete, sau retete mostenite din familie, ori retete inspirate din diverse alte resurse (sau, de ce nu, va puteti nota chiar si retetele mele de briose ).
Fiecare dintre cele 148 de pagini pentru retete include urmatoarele sectiuni: numele retetei, data la care a fost scrisa, ziua saptamanii recomandata pentru reteta respectiva (pentru aceia dintre voi care urmeaza diete cu regim saptamanal), timp de pregatire, timp de gatire, numar de portii, grad de dificultate, lista de ingrediente, instructiuni, precum si o sectiune pentru observatii si mentiuni speciale.
Making My Own Cookbook vine cu un design original, coperti lucioase (disponibile atat in variata cu coperta cartonata, cat si in varianta cu coperta clasica) si pagini de culoare crem (o nuanta eleganta si calda, care se potriveste perfect cu coperta).
Puteti comanda chiar acum caietul de retete Making My Own Cookbook, cu livrare la voi acasa, facand click pe bannerul de mai jos:
________
Daca doriti sa incercati mai multe retete de briose cu ciocoalata, le puteti gasi aici.
Sarbatori fericite tuturor, cu mese pline si momente frumoase alaturi de cei dragi!
Kim says
They’re so cute and they look incredibly delicious! Chocolate is love
Marilena says
Thank you, Kim!