Briose cu Ciocolata si Caramel

Briose cu ciocolata si caramel

Cum stati cu pregatirile de Paste? Eu sunt putin in urma si asta pentru ca am avut cateva saptamani foarte incarcate, cu multa munca, petreceri de organizat, gatit printre picaturi si, cel mai important pentru mine, am petrecut putinul timp liber cu cei dragi. Astazi de dimineata insa, m-am trezit in forma si in cateva minute am facut organizarea pentru zilele de sarbatoare care se apropie: o zi curatenie generala, o zi cumparaturi, o zi gatit si putina odihna. Pana atunci insa, am testat reteta de briose pe care le voi servi ca desert la masa de Paste: briose cu ciocolata si caramel.

Pentru ca iepurasii sunt simbolurile Sarbatorii Pascale, am ales sa decorez aceste briose cu crema pe baza de mascarpone si sos caramel, si cu iepurasi mici de ciocolata pe care i-am cumparat zilele trecute.  Se pot folosi orice alte decoratiuni din ciocolata: oua, bomboane, etc., in functie de preferintele fiecaruia.

Briose de Paste cu ciocolata si caramel

Iata si reteta:

5.0 from 1 reviews
Briose cu Ciocolata si Caramel
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Briose de Paste cu ciocolata si caramel.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
Ingrediente crema:
  • 200 g branza mascarpone
  • 4 linguri zahar brun
  • 2 cubulete unt (aprox 50 g)
  • 2 linguri smantana pentru gatit
  • 12 iepurasi mici de cocolata
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Ouale la temperatura camerei se sparg si se separa albusul de galbenus. Cele 4 galbenusuri se pun intr-un bol inalt. Se adauga zaharul si uleiul si se amesteca cu telul pana cand se topeste zaharul.
  2. Albusurile se pun intr-un alt bol si se mixeaza pana se obtine o spuma aerata.
  3. Ingredientele uscate (faina, cacaua si praful de copt) se cern intr-un vas.
  4. Peste amestecul cu galbenusuri, zahar si ulei se adauga ingredientele uscate si se amesteca. Apoi se adauga albusurile batute spuma.
  5. Aluatul se omogenizeaza, apoi se toarna in foite de copt asezate in tava speciala de briose. Tava se baga in cuptorul incins.
  6. Briosele se coc 20 de minute, la o temperatura medie, apoi se scot din cuptor si se lasa la racit.
Preparare crema:
  1. Zaharul brun se pune intr-un vas antiaderent si se lasa pe foc pana se topeste. Se adauga untul, apoi smantana si se amesteca pe foc, pana se obtine un sos brun. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit cateva minute.
  2. Branza mascarpone se pune intr-un bol si se mixeaza pana devine o crema moale si aerata. Se toarna incet sosul de caramel si se mixeaza cateva minute.
  3. Briosele se orneaza cu crema pregatita si cu iepurasi de ciocolata.

 



Daca doriti sa incercati mai multe retete de briose cu ciocoalata, le puteti gasi aici.

Sarbatori fericite tuturor, cu mese pline si momente frumoase alaturi de cei dragi!

Comments

Leave a Reply to Kim Cancel reply

Acorda o Nota: