Briose cu Ciocolata si Frisca

Briose cu ciocolata si frisca

Ciocolata si frisca, doua ingrediente clasice, care nu vor deveni vreoadata plictisitoare. Este adevarat ca pana acum nu am apucat sa le combin astfel in retetele de briose, insa astazi este momentul potrivit. Este duminica si cred ca meritam un desert cu care sa ne rasfatam la sfarsit de saptamana (si stiti deja ca, pentru mine, rasfat inseamna ciocolata :) ).

Dupa cum puteti vedea si in fotografiile de astazi, am incercat o noua metoda de a decora briosele: le-am taiat in jumatati pe orizontala si am turnat frisca la mijloc cu ajutorul unui pos, asa incat blatul sa se inmoaie si sa capete un parfum mai delicat. Efectul complet al acestui “artificiu” apare insa doar dupa o jumatate de ora in care briosele au stat la frigider. Stiu ca partea cu asteptarea este cea mai grea, insa credeti-ma, merita sa asteptati ;) .

Va propun si voua sa incercati reteta de briose cu ciocolata si frisca, in orice zi din saptamana cand aveti pofta de un desert dulce-amarui, bun si pufos.

Briose cu frisca si topping de ciocolata

 

Briose cu ciocolata neagra si frisca

Daca v-am convins, va invit sa notati reteta:

Briose cu Ciocolata si Frisca
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Rasfat de duminica: reteta de briose cu frisca si topping de ciocolata neagra.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 10
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar brun
  • 100 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 150 g faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente frisca:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
Ingrediente topping:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Ouale la temperatura camerei se pun intr-un bol inalt impreuna cu zaharul si se mixeaza 3-4 minute pana se obtine o spuma tare.
  2. Se toarna incet uleiul si se continua mixarea, apoi se adauga esenta de vanilie. Faina si cacaua se cern impreuna in amestecul deja format.
  3. Toate ingredientele se amesteca bine.
  4. Aluatul se toarna in forme de briose din aluminiu sau din silicon si se baga in cuptorul preincins.
  5. Briosele se coc la o temperatura medie, timp de 20 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
Preparare frisca:
  1. Smantana si zaharul pudra se pun intr-un bol si se mixeaza cateva minute pana se obtine o frisca tare.
  2. Frisca se baga la frigider pentru 15-20 de minute, inainte de ornare.
Preparare topping de ciocolata:
  1. Ciocolata se rupe in bucati mici si se pune intr-un vas, apoi se topeste la bain-marie.
  2. Se adauga cele doua linguri de lapte si se amesteca.
Decorarea brioselor:
  1. Briosele se taie orizontal, in doua bucati.
  2. La mijloc se toarna frisca folosind un pos, apoi cele doua bucati taiate se lipesc la loc.
  3. Topping-ul de ciocolata se toarna deasupra brioselor.
  4. Asa cum spuneam la inceput, briosele trebuie lasate 30 de minute la frigider, inainte de a fi servite, astfel incat toate aromele sa se intrepatrunda.

________

Daca doriti sa aveti propriul vostru caiet de retete, in care sa notati cu manutele voastre retetele preferate, va recomand acest caiet personalizat, pe care l-am creat cu aceeasi atentie pentru detalii pe care o am atunci cand gatesc.

Making My Own Cookbook include o pagina dedicata unde va puteti scrie numele, un tabel de conversie a unitatilor de masura folosite in bucatarie, un index al retetelor si nu mai putin de 148 de pagini in care puteti scrie propriile voastre retete, sau retete mostenite din familie, ori retete inspirate din diverse alte resurse (sau, de ce nu, va puteti nota chiar si retetele mele de briose :D ).

Fiecare dintre cele 148 de pagini pentru retete include urmatoarele sectiuni: numele retetei, data la care a fost scrisa, ziua saptamanii recomandata pentru reteta respectiva (pentru aceia dintre voi care urmeaza diete cu regim saptamanal), timp de pregatire, timp de gatire, numar de portii, grad de dificultate, lista de ingrediente, instructiuni, precum si o sectiune pentru observatii si mentiuni speciale.

Making My Own Cookbook vine cu un design original, coperti lucioase (disponibile atat in variata cu coperta cartonata, cat si in varianta cu coperta clasica) si pagini de culoare crem (o nuanta eleganta si calda, care se potriveste perfect cu coperta).

Puteti comanda chiar acum caietul de retete Making My Own Cookbook, cu livrare la voi acasa, facand click pe bannerul de mai jos:

Making My Own Cookbook - caiet de retete

________

Alte retete de briose in care am folosit ciocolata neagra topita (unul dintre ingredientele mele preferate) gasiti aici: briose Valentine’s cu ciocolata si capsuni si briose cu bezea si ciocolata.

Spor la gatit si pofta buna!

Speak Your Mind

Acorda o Nota: