Briose cu Gem de Prune si Arahide

Briose cu gem de prune si arahide

Zilele trecute am primit un borcan cu gem de prune, cu un parfum irezistibil – ideal pentru o reteta noua de briose, pe cat de simpla, pe atat de apetisanta! Stiu ca ar fi trebuit sa pastrez borcanul pentru la iarna, cand nu voi mai gasi prune romanesti proaspete, insa nu am putut rezista tentatiei de a-l savura acum. :D

Pentru o textura crocanta, am adaugat deasupra brioselor cateva arahide zdrobite si un praf de zahar brun. Ce a iesit? Noua mea reteta de briose cu gem de prune si arahide – ceva deliciooos! Trebuie sa incercati si voi! Cu siguranta veti gasi usor ingredientele de baza, iar prepararea retetei nu dureaza decat cateva minute. Briosele pot fi surpriza dulce din pachetelul de pranz al celor mici, sau de ce nu, al celor mari.

Briose cu gem de prune, arahide si vanilie

Asa cum va spuneam mai devreme, reteta este simpla, daca urmati pasii descrisi de mine mai jos. Pregatiti ingredientele si formele din silicon (va trebui sa folositi forme din silicon pentru ca reteta contine o cantitate mica de ulei), porniti cuptorul si haideti la treaba!

5.0 from 3 reviews
Briose cu Gem de Prune si Arahide
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta simpla, de toamna: briose cu gem de prune, arahide si seminte de vanilie.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
  • 2 oua
  • 50 g zahar tos
  • 150 ml lapte
  • 100 g smantana
  • 1 pastaie vanilie
  • 50 ml ulei
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g gem de prune
  • 100 g arahide
  • 2 linguri zahar brun
Instructiuni
  1. Ouale si zaharul tos se amesteca folosind un tel.
  2. Se toarna laptele si smantana, amestecand in continuare.
  3. Se adauga uleiul si semintele din pastaia de vanilie.
  4. Dupa ce toate ingredientele lichide s-au amestecat, faina si praful de copt se cern impreuna si se incorporeaza si ele in amestec, formand astfel o compozitie moale si cremoasa.
  5. Arahidele se zdrobesc in bucati nu foarte mici.
  6. In fiecare forma din silicon se toarna o lingura de compozitie, o lingurita de gem de prune, apoi inca o lingura de compozitie. Se repeta acesti pasi pana la terminarea compozitiei.
  7. Deasupra se presara arahidele zdrobite si putin zahar brun.
  8. Formele astfel umplute se introduc in cuptorul preincalzit.
  9. Briosele se coc la o temperatura medie, timp de 25 de minute, apoi se scot si se lasa la racit pentru cateva minute inainte de a fi servite.

 



Daca va plac briosele cu textura crocanta la exterior si pufoase la interior, incercati si reteta de briose cu pere, fistic si ciocolata alba.

Pana data viitoare, va urez spor la gatit si pofta buna!

Comments

  1. Teodora says

    Mmmm par delcioase! Am incercat pana acum o parte din retetele tale si am fost foarte multumita. Ai folosit smantana dulce?

    • says

      Multumesc, Teodora.
      In general, in retetele mele folosesc smantana obisnuita, din comert, cu 20-25% grasime, iar atunci cand folosesc ceva mai special de atat, mentionez in reteta respectiva.

      Spor la gatit si te mai astept! :)

  2. Adina says

    Buna ziua!
    Am incercat reteta si ies foarte bune. Am repetat-o cu diferite tipuri de dulceata insa am aceeasi problema, iese putin din gem la fund. Care este secretul?

    • says

      Buna Adina,

      Nu este niciun secret, trebuie doar sa urmaresti cu atentie pasii descrisi de mine in reteta (in special la punctul 6, in acest caz) si sa folosesti o dulceata (sau gem) care sa nu fie apoasa – altfel aceasta se va scurge catre baza formei din silicon si se va arde in cuptor.

      Multumesc pentru vizita si te mai astept!

Leave a Reply to Teodora Cancel reply

Acorda o Nota: