Briose cu Gutui

Briose cu gutui

Toamna care se pare ca se pregateste sa ne paraseasca zilele acestea ne-a oferit o recolta bogata de fructe, de care eu am profitat din plin: am pregatit retete cu mere, dovleac, smochine, struguri si am observat ca si voua v-au placut. Ma bucur mult si, cu ocazia aceasta, va multumesc din nou pentru aprecierile voastre.

Dar pentru ca toamna nu s-a terminat si mai sunt destule fructe pe care inca nu le-am incercat in retetele mele, astazi voi pregati briose cu gutui: usor de preparat si de pastrat (se pot pastra foarte bine cateva zile in frigider sau chiar in camara, intr-un recipient acoperit).

Cat despre dulceata de gutui pe care o voi folosi, daca nu o aveti deja in camara, o puteti gasi in magazine, acum mai usor ca oricand.

Acestea fiind zise, sa vedem reteta si mai ales rezultatul! :)

Briose cu gutui calite si dulceata

Briose cu dulceata de gutui

Briosa cu gutui

Reteta o gasiti aici:

Briose cu Gutui
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de briose cu gutui calite, scortisoara, nuci si dulceata de gutui.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 15
Ingrediente
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • ½ borcan dulceata de gutui
  • 100 g nuci taiate bucati mici
  • 1 gutuie mare
  • 30 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri zahar brun
  • zahar pudra pentru ornat
Instructiuni
  1. Pentru inceput se spala gutuia, se curata de coaja si se taie cubulete mici.
  2. Intr-o tigaie incinsa se pune untul si se topeste.
  3. Se pun cubuletele de gutuie in tigaie si se calesc in unt cateva minute.
  4. Se presara scortisoara si zaharul brun.
  5. Cand zaharul s-a topit si bucatile de gutuie s-au caramelizat si s-au inmuiat, se opreste focul.
  6. Cele doua oua se bat intr-un bol impreuna cu laptele.
  7. Se adauga semintele de la o pastaie de vanilie si zaharul si se amesteca pana cand acesta s-a topit in compozitie.
  8. Urmeaza uleiul adaugat treptat in amestec.
  9. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se incorporeaza alaturi de celelate ingrediente.
  10. In fiecare forma de briosa se adauga o lingura de aluat, o lingurita de dulceata, cateva bucati de nuca si iar o lingura de aluat.
  11. Se repeta acesti pasi pana se termina toata compozitia.
  12. Formele se baga in cuptorul incins, la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute, apoi se lasa la racit 15–20 de minute.
  13. Cubuletele de gutuie caramelizata se adauga peste briose si se pudreaza cu zahar.



Astept impresiile voastre!

Pofta buna!

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: