Briose cu Lamaie si Crema de Zahar Ars

Briose cu lamaie si crema de zahar ars

O reteta racoritoare de vara, asta am pregatit week-end-ul trecut, cu ocazia unei mici petreceri organizate in aer liber. Tema petrecerii a fost una estivala, de relaxare la iarba verde, iar desertul l-am stabilit impreuna cu sarbatoritul, acesta fiind un mare fan al cremelor cu caramel sau zahar ars. Astfel, am hotarat impreuna sa servim la desert briose cu lamaie si crema de zahar ars. Desertul meu – care a urmat unui gratar usor de pui – a venit insotit de o carafa de limonada rece cu menta: un meniu usor si gustos, perfect pentru o zi frumoasa de vara.

Petrecerea a fost una reusita, gazda multumita, in concluzie misiunea mea a fost indeplinita. Astept cu mare drag urmatoarea provocare :D .

Briosa cu lamaie, frisca si crema de zahar ars

Daca doriti sa incercati reteta mea de briose, trebuie sa pregatiti din timp crema de zahar ars, intrucat este nevoie ca aceasta sa stea la rece cel putin 3-4 ore inainte de a fi folosita. Eu am pregatit crema cu o zi inainte, dupa o reteta clasica ce include 8 oua, 1 litru lapte, 150 gr zahar, 1 plic de zahar bourbon si 250 gr zahar pentru prepararea sosului.

Iata cum preparam briosele:

Briose cu Lamaie si Crema de Zahar Ars
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de vara: briose cu lamaie, frisca si crema de zahar ars.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 10
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 150 ml apa minerala
  • zeama de la 1 lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
Ingrediente crema:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 100 g crema de zahar ars
  • cateva felii de lamaie pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Ouale si zaharul se pun intr-un bol inalt si se amesteca bine cateva minute, pana se obtine o spuma tare. Se toarna incet uleiul, amestecand incontinuu.
  2. Se adauga esenta de vanilie si coaja rasa de la o lamaie.
  3. Intr-un alt vas se amesteca apa minerala cu zeama de la o lamaie.
  4. Peste spuma de oua se adauga jumatate din cantitatea de faina cernuta si praful de copt, apoi se amesteca.
  5. Se toarna amestecul de apa minerala si zeama de lamaie.
  6. Se adauga restul de faina cernuta. Aluatul se omogenizeaza si se toarna in foite de copt, asezate in tava de briose.
  7. Tava se introduce in cuptorul incins. Briosele se coc la o temperatura medie, timp de 20 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
Preparare crema:
  1. Smantana pentru frisca se pune intr-un bol si se mixeaza pana se intareste.
  2. Se adauga cate o lingura de crema de zahar ars si se mixeaza.
  3. Nu se adauga altfel de indulcitor in crema pentru briose, crema de zahar ars fiind suficient de dulce.
  4. Briosele se orneaza cu crema pregatita si cu bucatele mici de lamaie.

 



Va plac deserturile de vara, racoritoare si pline de savoare? Daca da, nu uitati sa incercati si reteta mea de briose cu mango si limeta, pe care o puteti integra perfect intr-un candy bar ;)

Pana data viitoare va urez spor la gatit si pofta buna!

 

Speak Your Mind

Acorda o Nota: