Briose cu Martipan, Ciocolata si Stafide

Briose cu martipan, ciocolata si stafide

Astazi va propun o reteta simpla, pe care o puteti pregati pentru o masa de sarbatoare (pentru ca tot urmeaza doua weekend-uri cu sarbatori), sau pentru o masa de duminica obisnuita, petrecuta in familie: briose cu martipan, ciocolata si stafide. Eu am pregatit-o zilele trecute si rezultatul mi-a placut foarte mult. Nu stiam la ce sa ma astept, pentru ca nu am gatit pana acum deserturi cu oua de rata, insa briosele acestea au avut exact atu-urile pe care le-am dorit: o adevarata explozie de gusturi si o consistenta foarte pufoasa.

Briose cu martipan in ciocolata si topping de lamaie

Trebuie precizat ca puteti inlocui ouale de rata cu oua de gaina; eu am ales sa folosesc oua de rata pentru ca le aveam deja in frigider si eram curioasa cum se vor comporta in reteta mea.

Briose cu martipan in ciocolata, coaja de portocala si topping de lamaie

Si inca o precizare legata de martipanul incorporat in aluatul de briose: eu am cumparat un baton de martipan invelit in ciocolata neagra, pe care l-am taiat in cubulete. Este un ingredient foarte aromat care da brioselor un gust minunat de migdale. Pe langa acesta, am adaugat stafidele si coaja de portocale, iar la final topping-ul de zahar cu lamaie. Sper sa va placa si voua!

Briose cu Martipan, Ciocolata si Stafide
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de briose cu martipan in ciocolata, coaja de portocala si topping de lamaie.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 10
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua de rata (sau 3 oua medii de gaina)
  • 100 g zahar brun
  • 50 ml ulei
  • 200 ml apa minerala
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 pastaie de vanilie
  • 50 g stafide
  • 50 g martipan in ciocolata
Ingrediente topping:
  • 3 linguri zahar pudra
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Ouale impreuna cu zaharul se pun intr-un bol si se mixeaza.
  2. Se adauga uleiul si se amesteca.
  3. Faina si praful de copt se cern impreuna, apoi se adauga jumatate din cantitatea obtinuta peste amestecul de ingrediente lichide si se amesteca din nou.
  4. Se adauga apa minerala, semintele de la pastaia de vanilie si coaja rasa de portocala.
  5. Se incorporeaza si restul amestecului de faina cu praf de copt. Aluatul se omogenizeaza.
  6. Stafidele si bucatelele de martipan in ciocolata se incorporeaza in aluat.
  7. Aluatul se toarna in forme din silicon sau din aluminiu si se baga in cuptorul preincins.
  8. Briosele se coc la o temperatura medie, timp de 25 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
Preparare topping:
  1. Zaharul pudra se cerne intr-un bol mic, pentru a fi cat mai fin. Se adauga zeama de lamaie si se amesteca.
  2. Topping-ul se toarna peste briose.
  3. Se mai poate adauga un praf de zahar pudra, pentru decor.

________

Daca doriti sa aveti propriul vostru caiet de retete, in care sa notati cu manutele voastre retetele preferate, va recomand acest caiet personalizat, pe care l-am creat cu aceeasi atentie pentru detalii pe care o am atunci cand gatesc.

Making My Own Cookbook include o pagina dedicata unde va puteti scrie numele, un tabel de conversie a unitatilor de masura folosite in bucatarie, un index al retetelor si nu mai putin de 148 de pagini in care puteti scrie propriile voastre retete, sau retete mostenite din familie, ori retete inspirate din diverse alte resurse (sau, de ce nu, va puteti nota chiar si retetele mele de briose :D ).

Fiecare dintre cele 148 de pagini pentru retete include urmatoarele sectiuni: numele retetei, data la care a fost scrisa, ziua saptamanii recomandata pentru reteta respectiva (pentru aceia dintre voi care urmeaza diete cu regim saptamanal), timp de pregatire, timp de gatire, numar de portii, grad de dificultate, lista de ingrediente, instructiuni, precum si o sectiune pentru observatii si mentiuni speciale.

Making My Own Cookbook vine cu un design original, coperti lucioase (disponibile atat in variata cu coperta cartonata, cat si in varianta cu coperta clasica) si pagini de culoare crem (o nuanta eleganta si calda, care se potriveste perfect cu coperta).

Puteti comanda chiar acum caietul de retete Making My Own Cookbook, cu livrare la voi acasa, facand click pe bannerul de mai jos:

Making My Own Cookbook - caiet de retete

________

Pentru o alta reteta in care am folosit topping de lamaie, dati click aici: briose de post cu nuca de cocos.

Pana data viitoare va urez spor la gatit si pofta buna!

Speak Your Mind

Acorda o Nota: