Briose de Ciocolata cu Coacaze Rosii

Briose de ciocolata cu coacaze rosii

Pentru petrecerea de Revelion va propun o reteta speciala de briose cu ciocolata si doua tipuri de crema, care pot acompania perfect paharul cu sampanie de la miezul noptii: briose de ciocolata cu coacaze rosii si ganache de ciocolata neagra. Este o reteta speciala, cu ingrediente usoare si racoritoare, creata special cu scopul de a ne mentine in forma pana dimineata :) .

Este bine sa pregatim briosele cu cateva ore inainte de servirea lor. Ele vor avea nevoie sa se odihneasca la rece, in asa fel incat toate aromele sa se intrepatrunda si sa iasa mai bine in evidenta.

Eu am copt briosele in forme individuale din carton colorat, pentru ca le-am dorit cat mai elegante, in acord cu aranjamentul mesei festive de Revelion. La fel de bine puteti folosi fie foite de copt din hartie cerata asezate in tava de briose, fie forme de copt din silicon.

Briose de ciocolata cu coacaze rosii si ganache de ciocolata

Daca v-am convins sa incercati noua mea reteta, iata ce aveti de facut:

Briose de Ciocolata cu Coacaze Rosii
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta pentru masa de Revelion: briose de ciocolata, cu coacaze rosii si ganache de ciocolata neagra.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 8
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
Ingrediente crema de cacao:
  • 150 g branza mascarpone
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura cacao
Ingrediente crema coacaze:
  • 150 g branza mascarpone
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri sirop concentrat de coacaze rosii
  • 150 g coacaze rosii
Ingrediente ganache de ciocolata:
  • 70 g ciocolata neagra
  • 3 linguri smantana pentru frisca
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Ouale se pun intr-un bol inalt impreuna cu zaharul si se mixeaza cateva minute pana cand se obtine o spuma aerata. Se adauga apoi coaja de portocala.
  2. Ciocolata impreuna cu untul se topesc la bain marie, se lasa la racit cateva minute, apoi se toarna peste spuma de oua.
  3. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se incorporeaza in aluat.
  4. Toate ingredientele se omogenizeaza incet cu o lingura.
  5. Aluatul se toarna in formele de copt si se baga in cuptorul preincins.
  6. Briosele se coc la o temperatura medie timp de 25 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
Preparare crema cacao:
  1. Branza mascarpone impreuna cu smantana si zaharul pudra se mixeaza pana se obtine o crema tare.
  2. Peste crema se cerne cacaua si se omogenizeaza.
Preparare crema coacaze:
  1. Branza mascarpone impreuna cu smantana si zaharul pudra se mixeaza pana se obtine o crema tare.
  2. Se adauga siropul de coacaze si se omogenizeaza.
Preparare ganache ciocolata:
  1. Intr-un vas antiaderent, pe foc, se pune ciocolata impreuna cu smantana si se amesteca incontinuu pana se topeste ciocolata. Dupa topirea ciocolatei, vasul se ia de pe foc.
Montare briose:
  1. Briosele se orneaza cu crema de cacao apoi cu crema de coacaze. La sfarsit se toarna o lingurita de ganache de ciocolata iar deasupra se aseaza cate un ciorchine de coacaze rosii.

 



Stiu ca va plac retetele cu multa ciocolata si m-am gandit sa va recomand cateva din arhiva, pe care de asemenea le puteti pregati pentru masa de Revelion: cupcakes cu bomboane Ferrero Rocher, cupcakes cu ciocolata si lichior de menta, briose cu cacao, alune si fructe de padure.

Va urez pofta buna la masa dintre ani si sa aveti un An Nou cu santate, plin de bucurii si realizari!

Speak Your Mind

Acorda o Nota: