Briose de Post cu Halva si Lapte de Migdale

Briose de post cu halva si lapte de migdale

De cateva zile, luminite, podoabe si decoratiuni stralucesc la tot pasul: pe strazi, in vitrinele magazinelor sau chiar la ferestrele locuintelor (deja!). Asta nu inseamna decat ca se apropie cu pasi repezi Craciunul :) .

Ce fac eu in timpul asta? Pai, ca in fiecare an inainte de marea sarbatoare, imi fac timp sa pregatesc cateva retete noi de post (inclusiv cateva retete noi de briose, bineinteles!).

Briosele de post cu halva si lapte de migdale sunt noul meu experiment culinar. De data aceasta am combinat gustul clasic de halva (un desert care imi placea foarte mult cand eram copil) cu un ingredient descoperit de curand: laptele de migdale. Rezultatul a avut success la noi in casa, briosele evaporandu-se de pe platou in mai putin de o ora!

Briose de post cu halva, lapte de migdale si esenta de rom

Briosele sunt gustoase, pufoase, foarte usoare si pot fi servite atat la micul dejun, cat si ca desert dupa masa de pranz sau cina.

Daca va hotarati sa incercati si voi reteta, trebuie sa stiti ca eu am folosit forme metalice de mini-briose, iar numarul de portii specificat in reteta de mai jos este corespunzator acestor forme. Totusi, avand in vedere compozitia aluatului, puteti coace aceste briose le fel de bine in forme din silicon sau tava speciala de briose si foite de copt. Mai multe detalii referitoare la tehnicile de gatit cele mai potrivite anumitor tipuri de retete gasiti in articolul 10 Sfaturi pentru Briose de Nota 10.

Briose de Post cu Halva si Lapte de Migdale
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de post rapida si usoara: briose de post cu halva si lapte de migdale.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 20
Ingrediente
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte de migdale
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 100 ml ulei
  • 120 g halva
  • 2 linguri zahar pudra
Instructiuni
  1. Intr-un bol se cern faina si praful de copt.
  2. Intr-un alt vas se incalzeste laptele si se adauga zaharul. Se amesteca pe foc pana se topeste zaharul.
  3. Laptele se lasa putin la racit. Peste acesta se adauga esenta de rom si uleiul.
  4. Ingredientele lichide se toarna peste cele uscate si se amesteca.
  5. In aluatul fomat se adauga 100 g de halva taiata in bucati mici.
  6. Aluatul se toarna in formele de mini-briose si se baga in cuptorul preincins, unde se tin 20 de minute la temperatura medie.
  7. Dupa coacere, briosele se scot si se lasa la racit, apoi se orneaza cu restul de halva si zahar pudra.

 



Pentru si mai multa inspiratie, va recomand sa incercati si urmatoarele retete de post: briose de post cu cafea si dulceatabriose de post cu nuca de cocos sau briose de post cu piure de castane.

Spor la gatit si pofta buna!

Speak Your Mind

Acorda o Nota: