Briose de Post cu Nuca de Cocos

Briose de post cu nuca de cocos

Astazi completez lista cu retete de briose de post cu una noua, pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si aromata: briose de post cu nuca de cocos si lapte de cocos.

Poate pentru ca imi era pofta de gustul special al acestui fruct exotic sau poate pentru ca mi se pare ca se potriveste de minune in aluatul de briose, am ales sa folosesc atat laptele cat si miezul aromat al nucii de cocos. Acestea substituie cu succes laptele de vaca si ouale, facand briosele pufoase si delicate.

Laptele de cocos poate fi ceva mai greu de gasit, dar va recomand sa il cautati pe rafturile cu produse bio ale supermarket-urilor mai bine aprovizionate – eu acolo l-am gasit. Nuca de cocos, in schimb, o gasiti in mai toate pietele de legume si fructe. In reteta de azi am preferat sa folosesc miez proaspat de nuca de cocos, pe care l-am pregatit apoi la cuptor, pentru ca gustul este cu totul special. Puteti folosi, bineinteles, si fulgi de nuca de cocos gata pregatiti si ambalati, daca sunteti in criza de timp.

Briose de post cu nuca de cocos si lapte de cocos

 

Briose de post cu nuca de cocos, miere si lamaie

Un ultim sfat inainte de a nota reteta: de data aceasta, date fiind ingredientele, coaceti briosele in forme individuale speciale, din aluminiu, pentru ca vor ajuta briosele sa se coaca mai bine si sa creasca frumos in cuptor. Nu in ultimul rand, asa cum am mai spus, este foarte important sa avem cuptorul bine incins inainte de a baga formele cu aluat. Toate aceste detalii sunt foarte importante, in special in cazul retetelor unde lipsesc ingrediente precum ouale si laptele care ajuta la cresterea aluatului.

5.0 from 1 reviews
Briose de Post cu Nuca de Cocos
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de briose de post cu nuca de cocos, lapte de cocos, miere si lamaie.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 400 ml lapte de cocos
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri zahar brun
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 pastaie de vanilie
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g nuca de cocos rasa
Ingrediente topping:
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura apa rece
  • 100 g nuca de cocos rasa
Instructiuni
Prepararea miezului de nuca de cocos:
  1. Se sparge nuca de cocos si se scobeste miezul.
  2. Acesta se da prin razatoare, iar bucatile astfel obtinute se aseaza intr-o tava, pe o foaie de copt si se baga la cuptor, la o temperatura mica.
  3. Miezul se coace in maxim 10 minute, apoi se lasa la racit.
Preparare aluat:
  1. Laptele de cocos impreuna cu uleiul se pun intr-un bol inalt si se amesteca.
  2. Se adauga apoi mierea, zaharul brun, coaja rasa de lamaie si semintele de vanilie. Toate ingredientele se amesteca.
  3. Peste amestecul de ingrediente lichide si zahar se adauga faina, praful de copt si o parte din miezul de nuca de cocos pregatit anterior, aproximativ 50 g.
  4. Dupa omogenizarea aluatului, acesta se toarna in formele individuale de briose din aluminiu, care se aseaza intr-o tava mare si se baga in cuptorul incins.
  5. Briosele se coc in 30 de minute la o temperatura medie.
Preparare topping:
  1. Intr-un bol mic se cerne zaharul pudra.
  2. Peste acesta se adauga zeama de lamaie si apa rece, apoi se amesteca pana se obtine un topping alb, lucios.
  3. Peste briose se toarna topping-ul si se adauga miez de nuca de cocos.

 



Spor la gatit si pofta buna!

P.S.: Va place piureul de castane? Este delicios si merge perfect in retetele de briose! Incercati si reteta de briose de post cu piure de castane.

Comments

  1. Malaescu Andreea Maria says

    Astazi am bifat si reteta asta si briosele mi-au iesit de vis!!! Multumesc pt inspiratie.

    • says

      In primul rand vreau sa spun ca farmecul acestei retete este tocmai laptele de cocos, care da brioselor un gust si o textura deosebite.

      Ca sa iti raspund la intrebare, cred ca ai putea inlocui acest ingredient cu apa minerala, lapte de migdale sau alt ingredient care sa nu fie de origine animala, insa gustul se va schimba radical.
      In plus, asa cum am mai spus-o si cu alte ocazii, nu garantez pentru reusita unei retete in care ingredientele au fost schimbate, odata ce nu am testat-o.

Trackbacks

Leave a Reply to Paul Iuliana Cancel reply

Acorda o Nota: