Briose cu Dovleac, Ghimbir si Zahar Caramelizat

Briose cu dovleac, ghimbir si zahar caramelizat

Dupa un inventar rapid al ingredientelor de baza pe care le aveam in camara si in frigider - unt, oua, nuci, dovleac si branza mascarpone – m-am decis pe loc asupra retetei de astazi: briose cu dovleac, ghimbir si zahar caramelizat.

Briosele din albus de ou sunt foarte usoare si pufoase, si se completeaza perfect cu gustul dulce, usor picant, al ghimbirului. Bineinteles, cantitatea de ghimbir si scortisoara poate fi ajustata dupa preferintele fiecaruia.

Iata cum arata un desert pentru care nu aveti nevoie decat de putina imaginatie si de ingrediente deloc costisitoare:

Briose cu crema de mascarpone si dovleac

 

Briose cu dovleac, ghimbir, mascarpone si caramel

Ma puteti crede pe cuvant ca rezultatul este delicios, sau puteti incerca si voi reteta – veti vedea ca nu este deloc complicata! Inainte de a incepe, insa, nu uitati trei trucuri pentru economisirea timpului petrecut in bucatarie:

1. zaharul caramelizat se pregateste din timp (cel putin cu o ora inainte de ornare) petru a avea timp sa se intareasca.
2. nucile se curata si se taie in bucati mici inainte de pregatirea compozitiei.
3. dovleacul se taie in bucati si se rade.

Briose cu Dovleac, Ghimbir si Zahar Caramelizat
 
Timp de Pregatire

Timp de Gatit

Timp Total de Preparare

 

Briose pufoase cu crema de mascarpone, dovleac, ghimbir, scortisoara si zahar caramelizat.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 10

Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 4 albusuri de ou
  • un praf de sare
  • 100 g unt topit
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200 g faina
  • 150 g miez de nuca taiat marunt
Ingrediente crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g dovleac ras
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ lingurita ghimbir praf
  • 3 linguri zahar brun
Ingrediente caramel:
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 ligurita esenta de vanilie

Instructiuni
Preparare caramel:
  1. Se incinge o tigaie de teflon pe foc, se pun trei linguri de zahar brun si se amesteca putin pana se topeste.
  2. Se adauga esenta de vanilie si se omogenizeaza.
  3. Se aseaza o folie de aluminiu pe masa si, folosind o lingurita, se toarna zaharul topit in forme neregulate, apoi se lasa la racit pana se intareste.
Preparare aluat:
  1. Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste, apoi se lasa la racit cateva minute.
  2. Albusurile de ou se pun intr-un alt vas si se bat bine cu mixerul impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar. Acestea se mixeaza pana se obtine o bezea tare.
  3. Peste bezea se toarna incet untul racit si se amesteca.
  4. Se incorporeaza incet faina cernuta, praful de copt si scortisoara, amestecand cu o lingura sau spatula pana cand aluatul devine omogen.
  5. Ultimul ingredient adaugat este nuca taiata bucati mici.
  6. Aluatul se pune in forme de briose si se baga la cuptor timp de 15 minute, la foc mediu.
Preparare crema:
  1. Dovleacul ras se pune intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul brun, scortisoara si ghimbirul. Se amesteca si se caleste cinci minute pana se inmoaie, apoi se lasa la racit cateva minute, timp in care se bate branza mascarpone pana se intareste.
  2. Se amesteca apoi dovleacul cu branza mascarpone si se lasa la frigider pentru 10-15 minute.
  3. Dupa ce briosele, crema si zaharul caramelizat s-au racit, urmeaza ultimul pas al acestei retete, ornarea: cu o punga speciala pentru ornat se pune crema peste briose, se presara un praf de scortisoara si se aseaza bucatile de caramel.



Pofta buna!

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: