Reteta pe care v-o propun astazi este una foarte gustoasa: briose cu dulceata de piersici si crema de vanilie.
Va mai amintiti reteta de cupcakes cu gem? Ei bine, de data asta am folosit dulceata de piersici facuta in casa. Se poate folosi orice dulceata de fructe, insa eu cred ca piersicile puternic parfumate se potrivesc foarte bine cu crema de vanilie. Mai mult, combinatia aceasta confera brioselor o savoare aparte si un gust mai rafinat, dupa parerea mea.
Asa cum v-am promis ieri pe Facebook, iata si reteta:
Briose cu Dulceata de Piersici si Crema de Vanilie
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
Briose savuroase, cu dulceata de piersici si crema buuuna de vanilie.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 24
Ingrediente
Ingrediente aluat:
- 4 oua
- o cana lapte
- o cana ulei de floarea soarelui
- o cana zahar
- 4 cani faina
- 1 pliculet praf de copt
- esenta de vanilie dupa gust
- un borcan dulceata de piersici
Ingrediente crema:
- un pachet de unt
- o cutie crema de branza
- 3 linguri de zahar pudra
- o lingurita esenta de vanilie
Instructiuni
Preparare aluat:
- Pentru inceput, se pun cele 4 oua intr-un bol si se amesteca bine.
- Se adauga laptele si zaharul si se mixeaza timp de 10 minute. La pipait, zaharul nu trebuie sa se simta in compozitie. Se amesteca pana cand acesta se dizolva complet.
- Se adauga apoi uleiul de floarea soarelui si esenta de vanilie.
- Peste ingredientele lichide se adauga faina impreuna cu praful de copt. Faina se adauga treptat, cate o cana, amestecand in continuu.
- Cand compozitia este gata, se pune cate o lingura din aceasta in formele de briose, apoi o lingurita de dulceata si iar o lingura de compozitie.
- Briosele se baga apoi la cuptor si se coc aproximativ 20 minute, la foc mediu.
Prepararea crema:
- Se taie untul in cubulete. Acesta trebuie sa fie moale (se scoate din frigider cu cel putin o jumatate de ora inainte de a incepe prepararea cremei).
- Se mixeaza untul cateva minute apoi se adauga cate o lingura de zahar pudra si se amesteca in continuu pana capata o consistenta cremoasa.
- Se adauga apoi crema de branza si lingurita de esenta de vanilie si se omogenizeaza totul bine.
- Crema se lasa la frigider 30 de minute pentru a se intari, apoi se orneaza briosele (dupa ce si acestea s-au racit).
Astept parerile voastre, iar dupa ce incercati reteta, vreau sa vad fotografii cu briosele voastre!
Pofta buna!
Speak Your Mind