Briose Fluturasi cu Vanilie

Briose fluturasi cu vanilie

Natura este pentru mine cea mai importanta sursa de inspiratie atunci cand gatesc – si sunt sigura ca si voua vi se intampla la fel.

Explozia de verdeata si multimea de flori care au aparut prin parcuri si gradini dupa ploile din ultima vreme m-au inspirat sa aleg reteta care urmeaza pentru astazi: briosele fluturasi cu vanilie pe care le vedeti in aceste fotografii, ne-au umplut casa cu parfumul lor delicat, iar reteta a devenit in scurt timp una dintre preferatele mele si ale intregii familii.

Briose cu crema de vanilie

 

Briose fluturasi

 

Briose pufoase cu crema de vanilie

Reteta o gasiti aici:

Briose Fluturasi cu Vanilie
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de briose-fluturasi, umplute cu crema de vanilie.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • 150 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • 250 g faina
Ingrediente crema:
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri de faina
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar brun
  • 25 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • zahar pudra pentru ornat, dupa gust
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Se porneste cuptorul, pentru a fi incins in momentul in care briosele se baga la copt.
  2. Intr-un bol se pun ouale si se amesteca. Peste acestea se toarna laptele si se adauga semintele de la o pastaie de vanilie, apoi se incorporeaza uleiul.
  3. Toate ingredientele lichide se amesteca bine.
  4. Se adauga zaharul si se mixeaza cateva minute, apoi se cerne faina impreuna cu praful de copt, omogenizand toate ingredientele.
  5. In tava de briose se aseaza foitele de copt, apoi se toarna aluatul.
  6. Tava se baga in cuptorul incins pentru 20 de minute, pana cand briosele se rumenesc.
Preparare crema:
  1. Galbenusurile se pun intr-un bol, se adauga un praf de sare si se amesteca.
  2. Intr-un alt vas, pe foc, se pun laptele, zaharul si faina, amestecand cu un tel in continuu.
  3. Cand amestecul de mai sus s-a incalzit, se adauga de 3-4 linguri din acesta peste galbenusuri, in asa fel incat galbenusurile sa ajunga la aceeasi temperatura. Galbenusurile se toarna apoi in amestecul de lapte, zahar si faina de pe foc.
  4. Se lasa la fiert cateva minute, pana cand compozitia se ingroasa.
  5. Vasul se ia apoi de pe foc si se adauga untul si esenta de vanilie.
  6. Toate ingredientele se amesteca bine si se lasa la racit 20 de minute.
Montarea brioselor:
  1. Dupa ce briosele s-au copt si s-au racit, se aseaza pe un platou.
  2. Se taie "capacul" fiecarei briose, iar partea de jos se scobeste cu o lingurita. In scobitura formata se adauga cate o lingura de crema, iar "capacul" (partea de sus) se taie in doua si se aseaza asa incat sa imite forma aripilor unui fluturas (vedeti imaginile de mai sus).
  3. Briosele se decoreaza cu zahar pudra si se servesc alaturi de o ceasca de cafea (optional :) )

 



Daca va place vanilia in prajituri tot la fel de mult cat imi place si mie, s-ar putea sa va placa si reteta aceasta de briose cu mere si inghetata de vanilie.

Spor la gatit si pofta buna!

Trackbacks

Leave a Reply to Briose Rasturnate cu Piersici si Frisca – Briose de Acasa Cancel reply

Acorda o Nota: