Briose cu Mere si Crema de Vanilie

Briose cu mere si crema de vanilie

Cand vine vorba de ingredientele pe care le folosesc in briosele mele, prefer ca acestea sa fie naturale si, pe cat posibil, potrivite cu sezonul in care ne aflam – exista, evident, si un avantaj practic in aceasta logica si anume acela ca am garantia ca fructele pe care folosesc, spre exemplu, au fost crescute in gradina unui cultivator autohton, sub lumina soarelui, si totodata le pot cumpara la un pret mai mic, fiind vorba de fructe de sezon.

Acesta este si cazul retetei de astazi, pentru care am folosit mere romanesti proaspete, gustoase, unul mai frumos decat altul: briose cu mere si crema de vanilie. Sunteti gata pentru poze?

Briose cu mere romanesti proaspete

Briose cu mere si batoane de scortisoara

Briosa cu mar ras, scortisoara si vanilie

Briose cu mere si ceai din fructe de padure

Gustare cu briose si ceai

Timpul de pregatire al acestei retete de toamna este relativ scurt, iar procesul este unul foarte simplu, dupa cum puteti vedea mai jos:

Briose cu Mere si Crema de Vanilie
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de toamna, cu mere, scortisoara si vanilie.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 24
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 1 cana lapte
  • 1 cana zahar + 2 sau 3 linguri zahar pentru amestecul de mere rase
  • 2 cani faina
  • 4 oua
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • ½ cana ulei
  • 4 mere mari
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura zahar vanilinat
Ingrediente crema:
  • 200 g unt
  • 200 g crema de branza
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 3 linguri de lapte
  • esenta de vanilie, dupa gust
  • 2 linguri de scortisoara pentru decor
Instructiuni
Prepararea aluatului:
  1. Se incepe prin a spala merele si a le da prin razatoare.
  2. Merele rase se pun pe foc intr-un vas in care s-au adaugat 2-3 linguri de zahar, in functie de dulceata merelor. Se amesteca incontinuu pentru a nu lasa sa se lipeasca si in acelasi timp se presara scortisoara si zaharul vanilinat.
  3. Dupa ce merele s-au inmuiat si nu mai au zeama, se iau de pe foc. Se lasa la racit 15 minute, timp in care se pregateste restul compozitiei.
  4. Intr-un bol mare se pun cele 4 oua. Se amesteca bine cu telul sau mixerul si se adauga incet zaharul.
  5. Dupa ce zaharul s-a topit, se toarna o cana de lapte si o jumatate de cana de ulei. Treptat, se cerne si faina in amestec.
  6. Separat, intr-un bol mic, se pune o lingura de bicarbonat de sodiu care se stinge cu cateva picaturi de apa minerala. Se adauga bicabonatul in compozitie si se amesteca bine pentru omogenizare.
  7. Se incorporeaza aici merele calite, apoi intreaga compozitia se pune in formele de briose. Se coace la foc mediu 15 minute.
Prepararea cremei:
  1. Untul si crema de branza se freaca cu 4 linguri de zahar pudra si se amesteca bine pana se formeaza o crema groasa.
  2. Se adauga trei linguri de lapte si esenta de vanilie. Se mixeaza totul si se baga la frigider cel putin o jumatate de ora.
  3. Dupa ce briosele s-au racit, se adauga crema deasupra si se presara scortisoara.



Aceasta a fost reteta mea de sezon cu mere romanesti. Sunt curioasa ce parere aveti si care este reteta voastra preferata cu mere, asa ca astept comentariile voastre!

Pofta buna!

Comments

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: