Briose Papanasi cu Dulceata de Visine

Briose papanasi cu dulceata de visine

Va plac papanasii? Mie, da! Foarte mult! :) Dar pentru ca reteta traditionala este o adevarata bomba calorica, ma abtin de la a o incerca mai mult de o data sau doua ori pe an, din motive evidente. Prefer, in schimb, reteta de briose papanasi cu dulceata de visine care nu contine gogosi prajite in ulei, ci un aluat pufos de briosa copt in cuptor, din care sa pot gusta si eu (una!) fara mustrari de constiinta :D

Sa ne intelegem: nu incerc sa reinventez o reteta traditionala aici (reteta pe care, de altfel, atat eu, cat si membrii familiei mele, o apreciem foarte mult). Vreau, in schimb, sa va ofer o alternativa light a binecunoscutilor papanasi.

Papanasi pufosi din briose cu dulceata de visine

 

Briose papanasi cu smantana si dulceata

Pentru reteta mea de papanasi light, va invit sa notati ingredientele si instructiunile de mai jos:

5.0 from 1 reviews
Briose Papanasi cu Dulceata de Visine
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de briose papanasi, usoare si pufoase, cu smantana si dulceata de visine.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 10
Ingrediente
  • 2 oua
  • 1 pahar lapte
  • 3 linguri ulei
  • 200g branza dulce de vaci
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 cesti faina
  • 1 borcan smantana (pentru ornat)
  • 1 borcan dulceata de visine (pentru ornat)
Instructiuni
  1. Se amesteca ouale cu laptele intr-un bol.
  2. Se adauga uleiul, apoi zaharul.
  3. Toate ingredientele se mixeaza pana cand zaharul se topeste complet.
  4. Pastaia de vanilie se taie pe lungime si se scot semintele, care se adauga apoi in aluat.
  5. Branza dulce (stoarsa bine de zer in prealabil) se incorporeaza si ea in aluat.
  6. Se adauga coaja de portocala pentru a da mai mult parfum compozitiei.
  7. Praful de copt amestecat cu faina se adauga in aluat si se amesteca pana cand toate ingredientele s-au omogenizat.
  8. Compozitia se pune in forme de silicon si se baga la cuptor pentru 20 de minute.
  9. Dupa ce briosele s-au copt, se aseaza la racit pe un platou si se orneaza cu smantana si dulceata de visine - cantitatile de smantana si dulceata nu sunt fixe, fiecare le poate ajusta dupa propriul gust :)

 

Va reamintesc de formele de silicon, foitele si tavile de copt, precum si de toate celelalte instrumente pentru gatit deserturi de la Vivre.ro, pe care eu le folosesc la prepararea brioselor si cupcakes-urilor mele si pe care vi le recomand si voua cu caldura.

Spor la gatit si pofta buna!

Comments

  1. says

    Elena, eu nu am incercat cu crema de branza, dar cred ca o poti folosi, nu cred ca poate influenta negativ reteta.
    Referitor la temperatura la care trebuie incins cuptorul, nu as putea sa iti dau o cifra exacta, pentru ca eu folosesc un aragaz clasic, fara display digital. Ce pot sa-ti spun este ca eu incalzesc cuptorul inainte de a baga briosele la copt si il mentin la o temperatura medie.

  2. Flori says

    Delicioase doar ca nu cred ca am obtinut consistenta exacta si asta din cauza masurilor. Ce fel de pahar si ceasca, ar fi mult mai potrivit o reteta cu gramaje. Sper sa nu fie cu suparare.

Leave a Reply to Flori Cancel reply

Acorda o Nota: