Umbla vorba ca iarna se va retrage in curand. Calendaristic vorbind, au mai ramas doar doua zile pana la sosirea primaverii, desi zilele reci inca mai vin si pleaca.
Daca saptamana trecuta va propuneam o reteta pentru picnic pe care sa o incercati in zilele cu soare, de data aceasta vreau sa va ofer o reteta pe care sa o pregatiti in zilele mai reci, precum cea de astazi, cand avem nevoie de mai multe vitamine pentru a infrunta frigul: briose cu portocale si mousse de ciocolata alba, cu multe vitamine si miros imbietor.
Tot in urma cu ceva timp va spuneam ca am pregatit in casa coaja de portocala zaharisita, pe care am pastrat-o in borcan, la frigider. Ingredientele si modul de preparare le puteti gasi in reteta de briose cu ciocolata neagra si coaja de portocala.
Sunteti gata pentru reteta? Notati:
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 pastaie de vanilie
- 200 g faina
- 150 g zahar
- 1 plic praf de copt
- coaja de portocala zaharisita (3 sferturi coaja portocala)
- 150 g ciocolata alba
- 1 albus de ou
- 150 ml smantana pentru frisca
- zeama de la o jumatate de portocala
- coaja rasa de la o portocala
- Ouale, laptele si uleiul se pun intr-un bol mare si se amesteca cu telul sau mixerul.
- Se adauga zaharul si se mixeaza bine aproximativ 5 minute, pana cand acesta se dizolva.
- Se pun si semintele de la o pastaie de vanilie.
- Faina si praful de copt se cern si se incorporeaza in aluat.
- Toate ingredientele se omogenizeaza bine.
- Coaja de portocala zaharisita se taie in cubulete mici, apoi se adauga in compozitie. Mirosul vaniliei si cel al cojii de portocala vor ajuta la obtinerea unui desert aromat, foarte gustos si racoritor in acelasi timp.
- Compozitia se pune in forme si se baga in cuptor, la foc mediu, timp de 20 de minute.
- Briosele coapte se scot pe un gratar sau pe un platou si se lasa la racit 30 de minute.
- Ciocolata alba se rupe in bucati, se pune intr-un vas mic si se topeste prin metoda bain-marie. Se lasa apoi cateva minute la racit, inainte de a fi folosita la obtinerea mousse-ului.
- Smantana si albusul de ou se bat separat pana se formeaza o frisca tare.
- Se adauga zeama de la o jumatate de portocala si coaja de portocala (se opreste o cantitate mica de coaja pentru ornat).
- Se ia cate o lingura de frisca si se pune peste ciocolata, repetand acest pas pana se omogenizeaza mousse-ul.
- Se lasa apoi la frigider 10-15 minute pana se intareste.
- Briosele se orneaza cu mousse de ciocolata si coaja de portocala rasa.
Va urez, ca de obicei, spor la gatit si pofta buna!
Speak Your Mind