Briose de Post cu Jeleu de Capsuni

Briose de post cu jeleu de capsuni

Pentru ca de maine incepe Saptamana Luminata, in acest weekend am pregatit doar retete de post. Printre acestea se numara si reteta de briose de post cu jeleu de capsuni: un desert parfumat si foarte gustos, care te face sa uiti de restrictiile alimentare din aceasta perioada.

Reteta este simpla, necesita putine ingrediente si se poate prepara in 50 de minute.

Briose de post cu biscuiti si jeleu de capsuni

 

Briose de post

Lista de ingrediente si toate detaliile prepararii acestui desert urmeaza mai jos:

Briose de Post cu Jeleu de Capsuni
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Un desert de post, delicios si usor de pregatit: briose de post cu jeleu de capsuni si strat crocant de biscuiti.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 10
Ingrediente
  • 250 g margarina pentru prajituri
  • 150 g zahar brun
  • 1 pastaie de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 4 biscuiti de post
  • 1 borcan 250 g jeleu de capsuni
  • zahar pudra pentru ornat, dupa gust
Instructiuni
  1. Pentru inceput, margarina (pastrata la temperatura camerei) se taie in bucati si se pune intr-un bol inalt.
  2. Se adauga zaharul si se mixeaza impreuna cu margarina timp de 3-5 minute, pana cand zaharul se topeste.
  3. Pentru a obtine o textura cremoasa, bolul in care se mixeaza cele doua ingrediente se poate pune intr-un vas mai mare cu apa fierbinte.
  4. Bolul se scoate din vasul cu apa fierbinte si se continua incorporarea celorlaltor ingrediente: vanilia, coaja de lamaie, faina cernuta si praful de copt.
  5. Dupa ce s-a adaugat faina, aluatul tare astfel obtinut se poate amesteca direct cu mainile.
  6. Se vor folosi forme de briose din silicon, in care se pune o lingura de aluat, o lingurita de jeleu de capsuni, iar deasupra se adauga inca putin aluat, de data aceasta dat prin razatoare (briosele vor fi astfel mai crocante deasupra).
  7. Se repeta acesti pasi pentru fiecare forma din silicon, pana la terminarea compozitiei.
  8. Deasupra brioselor se sfarama biscuitii, pentru a forma o textura si mai crocanta la partea de sus a brioselor, apoi se baga in cuptorul deja incins.
  9. Briosele vor sta la cuptor aproximativ 30 de minute, la o temperature medie, pana devin aurii, apoi se vor scoate din forme si se vor lasa la racit.
  10. Inainte de servire se orneaza cu zahar pudra, dupa gust.

 



Daca nu ati facut-o deja, va invit sa incercati si aceasta reteta de briose aperitiv de post cu rosii uscate si busuioc.

Spor la gatit si pofta buna!

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: