Briose de Post cu Mere si Scortisoara

Briose de post cu mere si scortisoara

Va propun reteta urmatoare pentru zilele cand nu doriti sa gatiti cu oua sau produse lactate, sau atunci cand aveti pofta de ceva dulce si aromat, dar cu putine calorii: briose de post cu mere si scortisoara. Le puteti servi alaturi de o ceasca cu ceai cald, in fata televizorului sau la masa, cu cei dragi :)

Muffins de post cu mere

 

Briose de post cu mere calite

 

Briose cu mere calite si scortisoara

 

Compozitia este foarte usor de facut, insa pentru a obtine rezultatul dorit este necesar sa urmariti cativa pasi importanti: cuptorul trebuie sa fie bine incins inainte de a baga tava in cuptor; merele trebuie rase si calite bine pentru a elimina sucul care ar putea opri cresterea compozitiei in cuptor; nu este necesar mixerul (compozitia se poate amesteca incet cu o spatula sau cu un tel).

Iata si reteta mea:

5.0 from 1 reviews
Briose de Post cu Mere si Scortisoara
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de briose de post cu mere calite si scortisoara
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
  • 1 cana zahar
  • ½ cana ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 4 mere
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura zahar brun
Instructiuni
  1. Doua mere se rad si se pun in tigaie cu o lingura de zahar si o lingurita de scortisoara.
  2. Dupa ce merele s-au calit bine, se ia vasul de pe foc si se lasa la racit 5-10 minute.
  3. Intre timp se pune zaharul intr-un bol. Se toarna peste el uleiul si se amesteca.
  4. Se adauga apoi apa minerala si esenta de vanilie.
  5. Se incorporeaza merele calite, amestecand toate ingredientele.
  6. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se adauga in aluat.
  7. Compozitia rezultata se pune in forme si se baga in cuptor pentru 25-30 de minute.
  8. Celelalte doua mere se taie felii subtiri si se pun intr-un vas pe foc. Peste ele se toarna o lingura de zahar brun, o lingura de miere si o lingurita de scortisoara. Se lasa pe foc doar 2-3 minute pana se inmoaie putin.
  9. Briosele scoase din cuptor se vor orna cu feliile de mar aromate, peste care se poate presara scortisoara si zahar pudra.



Daca nu cautati neaparat o reteta de post dar va plac merele in prajituri, va recomand reteta aceasta de briose cu mere si crema de vanilie.

Pofta buna!

Comments

  1. alina says

    am facut reteta dar cu afine congelate in loc de mere. au iesit f bune.
    Am incercat si o varianta in care am inlocuit jumatate din cantitatea de faina alba cu faina integrala si am adaugat si cativa fulgi de ovaz.

  2. Camelia says

    Salutare, eu am intampinat o problema …
    Briosele s-au copt bine, insa nu s-au putut desface de pe hartia de copt. S-au lipit de hartie …
    Am facut de 2 ori, si de fiecare data la fel.
    Oare ce am gresit ? : )

    • says

      Eu nu am incercat, asa ca nu as putea sa-ti dau un raspuns. Dar daca incerci aceasta varianta, revino, te rog, cu un feedback pentru ca sunt si eu curioasa cum ar iesi.

      Spor la gatit!

  3. Ioana says

    Am facut astazi reteta si au iesit foarte bune briosele cu mere. S au detasat complet din formele de silicon pe care le folosesc.
    Mai facem si alta data

Trackbacks

Leave a Reply to alina Cancel reply

Acorda o Nota: