Briose cu Samburi de Caise

Briose cu samburi de caise

Incet-incet se instaleaza primavara. Ati vazut multimea de pomi fructiferi care au inceput sa infloreasca? Preferatii mei sunt caisii, cu florile lor delicate si parfumate care parca trezesc natura la viata in perioada aceasta a anului – asta ca sa nu mai spun ca fructele lor sunt printre preferatele mele! :)

Insa pentru ca mai am mult de asteptat pana cand voi putea gati bunatati cu caise proaspete, in weekend-ul acesta am pregatit briose cu samburi de caise: un desert simplu, dar foarte aromat.

Samburii de caise se gasesc la plafar sau in supermarket-urile bine aprovizionate. Este suficient sa ii puneti pe foc intr-o tigaie antiaderenta pentru 5 minute si vor deveni crocanti, apoi o parte poate fi folosita in compozitie, iar restul se pot faramita pentru a fi folositi la ornarea brioselor.

Briose bine insiropate, cu samburi de caise

 

Briose cu samburi de caise si coaja rasa de portocala

Acum ca ati vazut rezultatul, poate veti fi curiosi cum il puteti obtine si voi! :) Iata cum:

Briose cu Samburi de Caise
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta simpla de briose bine insiropate, cu samburi de caise crocanti si coaja rasa de portocala.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente compozitie:
  • 2 oua
  • 125 g iaurt grecesc
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri de ulei
  • 150 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o jumatate de portocala
  • 150 g samburi de caise
Ingrediente sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 100 g samburi de caise copti si faramitati
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Intr-un bol se pun ouale si se amesteca cu telul, se adauga iaurtul, laptele si uleiul.
  2. Toate ingredientele se omogenizeaza, apoi se adauga zaharul, amestecand cateva minute pana cand acesta se topeste complet.
  3. Se adauga o lingurita de esenta de vanilie si coaja rasa de la o jumatate de portocala.
  4. Faina si praful de copt se incorporeaza la final, amestecand bine toate ingredientele. Samburii de caise copti se pun in aluatul format.
  5. Se pregatesc formele de silicon in care se toarna compozitia, apoi se baga in cuptorul incins. Briosele se coc la foc mediu, timp de 20 de minute.
Preparare:
  1. Intr-un vas pe foc se pun apa, zaharul si zeama de lamaie.
  2. Siropul se fierbe 5 minute, apoi se lasa la racit.
Briosele coapte si racite se insiropeaza si se orneaza cu samburi de caise faramitati si putina coaja rasa de portocala.

 



Sper sa va fi placut reteta mea de astazi si va urez spor la gatit, pofta buna si o saptamana usoara!

P.S.: Pentru o petrecere cu printese, va recomand reteta mea de cupcakes cu dulceata de trandafiri si bezea de saptamana trecuta. ;)

Speak Your Mind

Acorda o Nota: