Briose cu Sirop de Capsuni si Rodie

Briose cu sirop de capsuni si rodie

Dupa briosele sarate din weekend-ul trecut, aveam nevoie de ceva dulce, parfumat si colorat. Nu am stat prea mult pe ganduri pentru ca aveam deja un plan in minte: sa folosesc niste ingrediente pe care le-am mai folosit si in retetele anterioare, dar niciodata in aceasta combinatie. Asa mi-a venit ideea retei de astazi: briose cu sirop de capsuni si rodie.

Pentru ca mi-a fost imposibil sa gasesc capsuni proaspete si gustoase saptamana aceasta, am folosit sirop natural de capsuni si sucul de la o rodie proaspata. Rezultatul a fost pe masura asteptarilor mele: briose roz si pufoase, intr-o armonie perfecta cu vremea frumoasa din ultimele zile.

Briosa cu sirop de capsuni

 

Briosa roz cu capsuni si rodie

 

Briose roz cu sirop de capsuni

 

Briosa cu sirop de capsuni si rodie

Daca vreti si voi reteta, o gasiti mai jos:

Briose cu Sirop de Capsuni si Rodie
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Briose roz, cu sirop de capsuni si rodie.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 10
Ingrediente
Ingrediente Aluat:
  • 4 albusuri de ou
  • un praf de sare
  • 100 g unt
  • 4 linguri de zahar
  • un plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de capsuni
  • 2 linguri sirop de capsuni
  • 200 g faina
Ingrediente Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 150 g smantana
  • 1 lingura de sirop capsuni
  • sucul de la o jumatate de rodie si cateva seminte, pentru ornat
Instructiuni
Preparare Aluat:
  1. Pentru pregatirea aluatului este necesar ca ouale sa fie reci, scoase din frigider in momentul in care se incepe mixarea ingredientelor.
  2. Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste, apoi se lasa la racit cateva minute.
  3. Albusurile de ou se pun intr-un alt vas si se bat bine cu telul impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar. Acestea se mixeaza pana se obtine o bezea tare.
  4. Peste bezea se toarna incet untul racit si se amesteca. Se adauga esenta si siropul de capsuni.
  5. Se incorporeaza incet faina cernuta si praful de copt, amestecand cu o lingura sau spatula pana cand aluatul devine omogen.
  6. Aluatul se pune in forme de briose si se baga in cuptor timp de 15 minute.
Preparare Crema:
  1. Intr-un vas se mixeaza cele 250 de grame de mascarpone, aproximativ 3 minute.
  2. Se adauga zaharul si smantana si se amesteca in continuare.
  3. Se adauga apoi o lingura de sirop de capsuni.
Dupa ce se scot din cuptor, briosele se lasa la racit 30 de minute. In tot acest timp, crema se va pastra la frigider. Dupa ce s-au racit, briosele se orneaza cu crema, apoi se stropesc cu suc si seminte de rodie.



Pofta buna! Pe data viitoare!

Speak Your Mind

Acorda o Nota: