Dupa briosele sarate din weekend-ul trecut, aveam nevoie de ceva dulce, parfumat si colorat. Nu am stat prea mult pe ganduri pentru ca aveam deja un plan in minte: sa folosesc niste ingrediente pe care le-am mai folosit si in retetele anterioare, dar niciodata in aceasta combinatie. Asa mi-a venit ideea retei de astazi: briose cu sirop de capsuni si rodie.
Pentru ca mi-a fost imposibil sa gasesc capsuni proaspete si gustoase saptamana aceasta, am folosit sirop natural de capsuni si sucul de la o rodie proaspata. Rezultatul a fost pe masura asteptarilor mele: briose roz si pufoase, intr-o armonie perfecta cu vremea frumoasa din ultimele zile.
Daca vreti si voi reteta, o gasiti mai jos:
- 4 albusuri de ou
- un praf de sare
- 100 g unt
- 4 linguri de zahar
- un plic praf de copt
- 1 lingurita esenta de capsuni
- 2 linguri sirop de capsuni
- 200 g faina
- 250 g mascarpone
- 2 linguri zahar pudra
- 150 g smantana
- 1 lingura de sirop capsuni
- sucul de la o jumatate de rodie si cateva seminte, pentru ornat
- Pentru pregatirea aluatului este necesar ca ouale sa fie reci, scoase din frigider in momentul in care se incepe mixarea ingredientelor.
- Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste, apoi se lasa la racit cateva minute.
- Albusurile de ou se pun intr-un alt vas si se bat bine cu telul impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar. Acestea se mixeaza pana se obtine o bezea tare.
- Peste bezea se toarna incet untul racit si se amesteca. Se adauga esenta si siropul de capsuni.
- Se incorporeaza incet faina cernuta si praful de copt, amestecand cu o lingura sau spatula pana cand aluatul devine omogen.
- Aluatul se pune in forme de briose si se baga in cuptor timp de 15 minute.
- Intr-un vas se mixeaza cele 250 de grame de mascarpone, aproximativ 3 minute.
- Se adauga zaharul si smantana si se amesteca in continuare.
- Se adauga apoi o lingura de sirop de capsuni.
Pofta buna! Pe data viitoare!
Speak Your Mind