Briose cu Sirop de Ciocolata si Nuca

Briose cu sirop de ciocolata si nuca

E grea ziua de luni, nu-i asa? Parca somnul nu ne ajunge si nici cafeaua nu are vreun efect… Ei bine, eu stiu un remediu pentru asta: este vorba despre ciocolata, bineinteles :) , iar pentru suplimentul de energie de astazi va propun briose cu sirop de ciocolata si nuca.

Multi dintre voi cunosc deja prajiturile “tavalite” prin nuca, pregatite in casa de mamele noastre. Astazi eu m-am gandit sa modific reteta traditionala, apoi sa coc aceste prajituri in foite pentru briose.

Puteti “tavali” briosele fie prin nuca obisnuita, fie prin fulgi de nuca de cocos, dupa cum va place:

Briose cu sirop de ciocolata si nuca sau nuca de cocos

Briosa tavalita cu nuca si sirop de ciocolata

Sunteti gata pentru reteta?

Briose cu Sirop de Ciocolata si Nuca
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Briose "tavalite" prin nuca si sirop de ciocolata
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 14
Ingrediente
Ingrediente Aluat:
  • 2 oua
  • 1 cana de lapte
  • ½ cana ulei
  • 1 cana zahar
  • esenta de rom, dupa gust
  • 1 plic praf de copt
  • 2 cani faina
  • coaja de la o lamaie
Ingrediente Sirop:
  • 50g unt
  • 90 g ciocolata neagra
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 200 g nuci macinate
Instructiuni
Preparare Aluat:
  1. Cele doua oua se pun intr-un vas si se bat bine cu mixerul.
  2. Se adauga zaharul si se continua mixarea cateva minute.
  3. Urmeaza laptele si uleiul, care se adauga incet in compozitie.
  4. Dupa ce zaharul s-a topit in aluat, se adauga esenta de rom si coaja de lamaie pentru a da aroma si parfum compozitiei.
  5. Faina se cerne separat impreuna cu praful de copt si se incorporeaza incet in compozitie.
  6. Toate ingredientele se amesteca pana devin omogene.
  7. Pentru acesta reteta se poate folosi fie o tava, fie forme din silicon. Se toarna compozitia in forme si se baga in cuptorul incins in prealabil, timp de aproximativ 20 de minute.
  8. Dupa ce s-au copt, briosele se scot pe o tava si se lasa la racit 20 – 30 de minute.
Preparare Sirop:
  1. Se pune laptele intr-un vas pe foc.
  2. Se adauga untul si ciocolata taiata bucati.
  3. Se amesteca in continuu pana cand untul si ciocolata s-au topit.
  4. Se adauga trei linguri de zahar si doua linguri de cacao, apoi se lasa pe foc aproximativ 3 minute.
  5. Siropul format se lasa la racit zece minute, apoi se toarna peste briose.
  6. Dupa ce s-au insiropat, briosele se dau prin nuca macinata.



Pofta buna!

Comments

  1. says

    Asa cum am mai mentionat in raspunsul unei intrebari similare, cana pe care o folosesc are 350 ml. De asemenea, este foarte important sa folosesti aceeasi cana pentru masurarea tuturor ingredientelor dintr-o reteta, pentru a pastra proportiile – chiar daca nu folosesti o cana de exact 350 ml.

Trackbacks

Leave a Reply to Marilena Cancel reply

Acorda o Nota: