Briose cu Telemea si Iaurt

Briose cu telemea si iaurt

Ce poate fi mai sanatos pentru copii decat un mic dejun cu ingrediente naturale, proaspete? Astazi, de ziua lor, am pregatit o reteta foarte simpla si rapida de briose, ideale pentru micul dejun: briose cu telemea si iaurt, care combina ingrediente esentiale pentru gustarea de dimineata (oua, iaurt, branza) si pot fi servite rapid acasa sau in drum spre gradinita ori scoala (sau serviciu, in cazul parintilor :D ).

Noi am servit aceste briose intr-un cadru relaxant, la tara, intr-o dimineata cu soare, si trebuie sa recunosc ca s-au incadrat perfect in peisajul minunat al inceputului de vara.

Briose aperitiv cu telemea si iaurt Cedra

Briose aperitiv cu telemea

Puteti servi briosele fie la micul dejun (cu iaurt, la fel ca in imaginile de mai sus, sau alaturi de o cana de lapte proaspat), fie ca aperitiv (calde, abia scoase din cuptor, impreuna cu rosii, ulei de masline si busuioc verde). Indiferent de combinatia aleasa, trebuie sa le incercati! Iata si reteta:

5.0 from 7 reviews
Briose cu Telemea si Iaurt
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Briose aperitiv (sau pentru micul dejun) cu telemea si iaurt. Gata in 40 de minute!
Tipul Retetei: Aperitiv
Numar Portii: 12
Ingrediente
  • 280 g iaurt Cedra
  • 4 oua
  • ½ lingurita sare
  • 100 ml ulei
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g branza telemea
Instructiuni
  1. Se amesteca bine ouale, apoi se adauga iaurtul si uleiul.
  2. Se omogenizeaza bine amestecul, se presara sarea si se incorporeaza faina cernuta si praful de copt.
  3. Toate ingredientele se amesteca bine.
  4. Branza telemea se taie in cubulete mici si se adauga in aluat.
  5. Se toarna aluatul in forme si se baga in cuptorul gata incins (pentru coacere se folosesc forme de briose din silicon, deoarece cantitatea de ulei din reteta este destul de mica).
  6. Briosele se vor coace in 25 de minute. Atunci cand sunt bine rumenite se scot din cuptor, se lasa la racit si pot fi servite in combinatiile amintite mai sus sau in orice alta combinatie va place.

 



La multi ani tuturor copiilor de 1 Iunie, si pofta buna!

P.S.: gasiti aici mai multe retete de briose aperitiv.

Comments

    • says

      Si eu prefer sa folosesc oua de tara in retetele mele si vi le recomand tuturor, ori de cate ori aveti ocazia.
      Cat despre inlocuirea uleiului cu unt, nimic gresit: aduce un plus de savoare brioselor, insa si cateva calorii in plus. Daca portia de briose este una moderata, atunci adaosul de calorii probabil ca nu va fi o problema asa de mare :)

  1. Isabela says

    Foarte pufoase si gustoase, niste minunatii. S-au pastrat pufoase si crescute cu toate adaosurile mele (verdeata, peste afumat si porumb, de data asta). Le voi incerca si cu faina integrala, dar si cu alte adaosuri. Multumesc mult, va ramane de baza de acum incolo!

  2. Gabriela Stefan says

    E prima oara cand comentez pe un site. Însă sunt socata: au ieșit perfect!!! De revista!

  3. Aliona says

    Recunosc că fac această rețetă de peste 1 an. Dar eu nu pun deloc ulei și nici unt. Practic mai adaug 2 linguri de iaurt. Incerc sa reduc din calorii :) )) și ies foarte foarte bune. Nu se simte diferența. Plus că sunt cu inima împăcată referitor la calorii. Azi am aruncat și niște spanac. Mă rog acum sa nu refuze pitica care are ideosincrazie la tot ce e verde.
    Sincere mulțumiri pentru rețetă. Întrebare: o rețetă de brioșe cu morcovi care sa și iasă bine.

  4. Olariu Alexandra says

    O rețetă minunată. Încercată și reîncercată cu diverse adaosuri (șuncă, porumb…în cantităti mici) nu m – a dezamagit niciodată.

  5. Elena says

    Cea mai bună rețetă de brioșe ever! Au ieșit pufoase și zemoase deloc uscate așa cum îmi ieșeau până acum la oricare rețetă încercată. Mie mi-au ieșit 15 buc pt că am avut doar 4 forme din silicon, restul le-am făcut cu hârtie de copt înmuiată în apă.

Trackbacks

Leave a Reply to Maria Cancel reply

Acorda o Nota: