Briose Tiramisu

Briose tiramisu

Anul se apropie de sfarsit si, pentru ca traditia cere sa-l sarbatorim cum se cuvine si sa intampinam Noul An intr-un cadru festiv, va propun ca primul desert din 2014 sa fie unul un pic mai chic: briose tiramisu.

2013 a fost anul in care mi-am luat inima in dinti si am inceput sa scriu pe blog. Mai mult decat atat, sfarsitul anului inseamna totodata si incheierea celei de-a patra luni de cand am lansat Briose de Acasa, asa ca am doua motive sa sarbatoresc in noaptea dintre ani! :D

Briose tiramisu cu trufe din ciocolata

 

Briose tiramisu cu coaja de portocala si trufe de ciocolata

 

Tort tiramisu din briose

 

Tort din briose tiramisu

 

Sper sa va placa desertul propus de mine pentru masa de Anul Nou  - astept reactiile voastre! Daca v-a placut si recuzita pe care am folosit-o in fotografiile de mai sus, trebuie sa stiti ca aceasta a fost asigurata de prietenii mei de la Tast.es - ale caror produse le puteti cumpara chiar din magazinul lor online, culinary-store.com - si carora le multumesc cu aceasta ocazie.

Reteta mea de Anul Nou o gasiti aici:

Briose Tiramisu
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Briose tiramisu cu coaja de portocala, mascarpone si trufe din ciocolata.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat
  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • ½ cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 cani faina
  • coaja de la o jumatate de portocala
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente crema:
  • 250 g mascarpone
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 cana cafea gata pregatita
  • 2 linguri de cacao
  • cateva trufe de ciocolata pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Pentru inceput se amesteca ouale cu laptele si zaharul. Ingredientele se mixeaza bine pana cand zaharul se dizolva complet.
  2. Se toarna uleiul in compozitie, apoi vanilia si coaja de portocala.
  3. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se amesteca bine impreuna cu restul ingredientelor.
  4. Compozitia se toarna in forme de briose. Din aceasta cantitate vor iesi aproximativ 12 briose mari care se coc timp de aproximativ 20 de minute la foc mic.
Preparare crema:
  1. Cele 250 grame de mascarpone se bat cu 3 linguri de zahar pudra.
  2. Separat, smantana se mixeaza impreuna cu 3 linguri de zahara pudra, apoi se amesteca incet cu crema de mascarpone.
  3. Crema astfel obtinuta se lasa la frigider 30-40 de minute (timp suficient pentru briose sa se raceasca dupa ce s-au copt).
Montarea desertului:
  1. Se prepara cafeaua si se lasa la racit cateva minute.
  2. Briosele se taie pe jumatate: partea de jos se insiropeaza cu cafea, se adauga crema, apoi se acopera cu cealalta jumatate.
  3. Peste briose se torna din nou putina cafea si se orneaza cu restul de crema.
  4. Deasupra se presara cacao si se aseaza trufele de ciocolata, pentru un decor de sarbatoare.

________

Daca doriti sa aveti propriul vostru caiet de retete, in care sa notati cu manutele voastre retetele preferate, va recomand acest caiet personalizat, pe care l-am creat cu aceeasi atentie pentru detalii pe care o am atunci cand gatesc.

Making My Own Cookbook include o pagina dedicata unde va puteti scrie numele, un tabel de conversie a unitatilor de masura folosite in bucatarie, un index al retetelor si nu mai putin de 148 de pagini in care puteti scrie propriile voastre retete, sau retete mostenite din familie, ori retete inspirate din diverse alte resurse (sau, de ce nu, va puteti nota chiar si retetele mele de briose :D ).

Fiecare dintre cele 148 de pagini pentru retete include urmatoarele sectiuni: numele retetei, data la care a fost scrisa, ziua saptamanii recomandata pentru reteta respectiva (pentru aceia dintre voi care urmeaza diete cu regim saptamanal), timp de pregatire, timp de gatire, numar de portii, grad de dificultate, lista de ingrediente, instructiuni, precum si o sectiune pentru observatii si mentiuni speciale.

Making My Own Cookbook vine cu un design original, coperti lucioase (disponibile atat in variata cu coperta cartonata, cat si in varianta cu coperta clasica) si pagini de culoare crem (o nuanta eleganta si calda, care se potriveste perfect cu coperta).

Puteti comanda chiar acum caietul de retete Making My Own Cookbook, cu livrare la voi acasa, facand click pe bannerul de mai jos:

Making My Own Cookbook - caiet de retete

________

Va urez pofta buna la masa de Anul Nou si petrecere frumoasa, iar 2014 sa va aduca multa sanatate, noroc in toate, bucurii nenumarate si numai vise implinite. Sa ne vedem cu bine la anul!

P.S.: Ati gustat briosele din turta dulce?

Comments

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: