Briose-Trandafiri cu Ciocolata si Crema de Whisky

Briose-trandafiri cu ciocolata si crema de whisky

Daca inca va mai ganditi cu ce sa va surprindeti familia sau prietenii de Sarbatoarea Floriilor, am o idee pentru voi: pregatiti-le briose-trandafiri umplute cu ciocolata neagra si crema de whisky!

Acum cateva saptamani am gasit intr-un supermarket niste tavi din silicon pentru briose, in forma de trandafiri. Bineinteles ca le-am cumparat pe loc, pentru ca vroiam sa incerc ceva mai special de Florii si pentru ca, in general, imi place sa incerc lucruri noi in bucatarie :P .

Nu este esential sa coaceti briosele in astfel de forme daca nu le aveti, insa pentru “impresia artistica”, vi le recomand :) . Puteti folosi si forme clasice de briose, din silicon; important este gustul deosebit dat de ciocolata neagra si crema de whisky.

Daca doriti sa le oferiti cadou celor dragi, de ziua numelui, puteti ambala briosele in cutii speciale sau le puteti lega cu o panglica colorata. Daca, insa, nu le pregatiti pentru a le oferi cadou, le puteti savura chiar voi pe indelete, nu e nevoie de o ocazie speciala pentru asta :D .

Briose in forma de trandafiri cu ciocolata neagra si crema de whisky

 

Briose-trandafiri cu ciocolata neagra

Reteta este simpla si se pregateste rapid:

Briose-Trandafiri cu Ciocolata si Crema de Whisky
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta rapida de briose-trandafiri umplute cu ciocolata neagra si crema de whisky.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 90 g ciocolata neagra
  • 3 linguri crema de whisky
  • 2 linguri zahar pudra pentru ornat
Instructiuni
  1. Ouale, la temperatura camerei, se pun intr-un bol inalt impreuna cu zaharul si se mixeaza aproximativ 5 minute, pana se obtine o spuma tare.
  2. Se toarna incet ulei si se amesteca in continuare.
  3. Se adauga coaja rasa de portocala si esenta de vanilie, pentru a parfuma aluatul.
  4. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se incorporeaza in aluat.
  5. Ciocolata se topeste si se amesteca cu crema de whisky.
  6. In formele din silicon se toarna cate o lingura de aluat, o lingurita din amestecul de ciocolata cu crema de whisky, apoi inca o lingura de aluat.
  7. Briosele se coc la o temperatura medie, in cuptorul preincins, timp de 20 de minute, apoi se scot, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.

 



Vreti sa incercati si alta reteta de briose pregatite in forme speciale? Va recomand briosele cu capsuni si ananas.

Va urez spor la gatit si pofta buna, iar celor care isi sarbatoresc onomastica de Florii, la multi ani cu sanatate, bucurii si muuulte momente dulci!

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: