Pentru astazi m-am gandit la o reteta pe care sa o pregatiti fie pentru Seara de Ajun, asteptandu-l pe Mos Craciun (apropo, nu uitati sa ii opriti si Mosului cateva briose ), fie pentru masa de Craciun: briose turta dulce cu bezea.
Dupa cum puteti observa si in fotografii, bucatile de bezea asezate deasupra brioselor de turta dulce nu au o forma definita. Si cred eu ca nici nu ar trebui neaparat sa aiba o forma perfecta, mai ales daca de data aceasta alegeti sa ii lasati si pe cei mici sa va ajute in bucatarie: in felul acesta, bezelele pregatite de ei ar putea arata exact ca cele din imagini:
Sper sa va inspire imaginile de mai sus si sa aveti spor la gatit! Reteta e aici:
- 1 pachet de unt
- 2 oua
- ½ cana zahar alb
- ½ cana zahar brun
- 2 lingurite scortisoara
- 1 lingurita ghimbir praf
- 1 cana apa calda
- 1 plic praf de copt
- 3 cani faina
- 4 albusuri de ou
- 5 linguri de zahar pudra
- Pentru inceput se pregatesc toate ingredientele, tava si foitele pentru copt, si se aprinde cuptorul.
- Intr-un vas se pune untul taiat cublete impreuna cu o jumatate de cana de zahar alb si se amesteca bine.
- Separat se bat 2 oua impreuna cu o jumatate de cana de zahar brun, apoi se toarna peste unt.
- Intr-un alt vas se cerne faina peste care se adauga praful de copt, scortisoara si ghimbirul.
- Ingredientele uscate se adauga peste amestecul de unt si oua.
- Urmatorul pas este incorporarea in aluat a unei cani de apa calda.
- Compozitia se omogenizeaza bine si se toarna in forme.
- Se baga in cuptor pentru aproximativ 20 de minute - timp in care casa se va umple de un miros placut de scortisoara :)
- Cele patru albusuri de ou se bat bine cu mixerul impreuna cu patru linguri de zahar pudra, pana se formeaza o bezea tare si lucioasa.
- Bezeaua se pune intr-o tava pe foaie de copt, folosind lingura sau punga de ornat, si se baga in cuptor la foc mic, pentru aproximativ 5-10 minute.
- Briosele se orneaza cu bezeaua coapta si o lingura de zahar pudra.
Eu va urez pofta buna si un Craciun Fericit, cu sanatate si multe, multe bucurii! Va sarut si va astept aici si dupa Craciun, cand voi pregati o reteta speciala pentru masa de Anul Nou.
Reteta din weekend-ul trecut o gasiti aici: cupcakes cu ciocolata neagra si ricotta.
[…] P.S.: Ati gustat briosele din turta dulce? […]